1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Jüri Ratas: Anneli Ott seisis oma valdkonna ja enda põhimõtete eest
Jüri Ratas: Anneli Ott seisis oma valdkonna ja enda põhimõtete eest

Jüri Ratas: Anneli Ott seisis oma valdkonna ja enda põhimõtete eest

Keskerakonna esimees Jüri Ratas tänas Anneli Otti tehtud töö eest kultuuriministrina ning sõnas, et Ott on panustanud tugevalt kultuurivaldkonna toetamisse.

Ratas ütles, et mõistab Oti soovi ministriametist loobuda. „Ott tõi välja nii inimlikult, aga ka ministri positsioonist lähtuvalt selged ja mõistetavad põhjused, miks ta ei näe end selle valitsuse liikmena. Olukorras, kus ministri ja valitsuse arusaamad väga põhimõttelistes küsimustes ei ühti, tuleb teha raskeid, kuid edasiviivaid otsuseid,“ selgitas Ratas, lisades, et Ott jääb nii kultuurivaldkonna kui ka Kagu-Eesti huvide eest seisma Riigikogus.

Ratas lisas, et koalitsioonis tuleb leida kompromissid, mis kultuurivaldkonda toetavad. „Kindlasti tuleb Anneli Otti igati tunnustada selle eest, et sektorit toetati kevadel 42 miljoni euroga, mis jagunes mitmete toetusmeetmete vahel. Praegused piirangud on tõstatanud uue vajaduse toetuste järele. Kindlasti tuleb mõelda enam sellele, mil moel leida parim tasakaal sektori elujõulisuse ning koroonakriisiga võitlemise vahel,“ sõnas Keskerakonna esimees.

Rääkides koroonakriisi haldamisest leidis Ratas, et Ott on alati seisnud põhimõtete eest ja seda ka siis, kui tema suunas on olnud tugev kriitika. „Minister ei ole vaktsineerimise vastane, nagu on püütud näidata, vaid on väljendanud murekohti ja tõstatanud küsimusi, mis on ka ühiskonnas leidnud kajastust,“ sõnas Ratas, korrates, et nii vaktsineerimine ja testimine kui ka enda ja oma lähedaste tervise jälgimine ning hoidmine on kõik olulised meetmed koroonaviiruse tõkestamisel.

Ratas ütles, et erakond annab avalikkusele uuest kultuuriministri kandidaadist esimesel võimalusel teada.

Head Uudised GoodNews