Kalafestival toob laupäeval Tallinna Kalaturule kalurid ja kalakaupmehed üle Eesti
Üle kümne aasta toimunud Kalafestival ootab kõiki kala- ja mereanni sõpru juba sel laupäeval Tallinna Kalaturule värsket kohalikku kala ning eksootilistest vetest pärit mereande ostma. Kes ise kala valmistada ei taha, saab proovida ning kaasa osta asjatundjate valmistatud kalatooteid.
“Kalafestivali näol on tegemist linlaste seas ühe oodatuima kevadise sündmusega, kus lettidele jõuavad mereannid ahvenast ja kilust kuninglike austriteni,” kommenteeris eelseisvat sündmust Kalafestivali korraldaja, Tallinna Turud juhataja Kersti Otteson. “Kohale on oodata kalakaupmehi üle Eesti. Pakutakse nii magevee- kui ka merekalu kohalikest vetest, kuid oma lemmikud leiavad kindlasti üles ka punase kala ja eksootiliste meresaaduste austajad,” sõnas Otteson, lisades, et Kalafestival on iga-aastaseks kohtumispaigaks nii tõelistele kalagurmaanidele kui ka neile, kes oskavad lugu pidada heast toidust ja muusikast.
Kalafestivali näol on tegemist linlaste seas ühe oodatuima kevadise sündmusega, kus lettidele jõuavad mereannid ahvenast ja kilust kuninglike austriteni.
Margus Narusingi, kaluri ja Latikas OÜ juhataja sõnul on nad oma värske kalasaagiga pealinna Kalafestivalile kohale tulemas juba 11 korda. “Meie kala on peamiselt pärit Lämmijärvest, Peipsi järve kõige kitsamast kohast. Hetkel on kevadpüügi hooaeg ja seega saame värskest kohalikust kalast ostjatele pakkuda latikat, koha ja ahvenat, lisaks ehk ka lutsu, kokre, särge, linaskit. Lõuna-Eesti kalakasvatustest võtame kaasa ka vikerforelli, karpkala ja tuura. Poolast jõuab meieni paalia. Lisaks pakume enda suitsutatud latikat, ahvenat, paaliat, tuura ja angerjat. Marinaadis kaladest võtame kindlasti müügiks kaasa koha punases ja valges marinaadis,” tutvustas Narusing kalu, mida on plaanis Kalafestivalile müügiks tuua. Ta lisas, et kuna 5. maist algab Peipsil ja ka Lämmijärvel kalade püügikeeluaeg, siis toimub Kalafestival just õigel ajal, kus kaasa saab tuua võimalikult suure sortimendi kalu ning kalatooteid.
Tallinna Kalasadamas toimuval festivalil saab nautida nii värsket, marineeritud kui ka suitsutatud kala. Kohapeal saab tutvuda mitmekesise mereandide valikuga ning täiendada oma koduseid varusid hea ja paremaga kohalikust köögiviljast käsitööleiva ning hoidisteni. Nõu jagavad kohalikud kalamehed, köögiviljakasvatajad ja jala paneb kiiremini tatsuma rahvamuusika ansambel AHOI!.
Eesti ilm õiget kalasõpra ei heiduta, seega toimub festival iga ilmaga. Kalafestival on avatud kella 9.00-15.00, ansambel AHOI! alustab kontserdiga kell 12.00.
Sissepääs külastajatele on tasuta.