1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kampaania “Liigun rattaga“ käigus avati näitus Tammsaare pargis
Kampaania “Liigun rattaga“ käigus avati näitus Tammsaare pargis

Kampaania “Liigun rattaga“ käigus avati näitus Tammsaare pargis

Tallinna Tammsaare pargis on 9. aprillini võimalus tutvuda fotonäitusega iga päev jalgrattaga liikuvatest linlastest.

Näitus on osa kampaaniast „Liigun rattaga“, mille eesmärk on tutvustada jalgratast kui suurepärast kehalist aktiivsust ja vaimset tervist toetavat liikumisvahendit. Näitus portreteerib erineva tausta, vanuse ja võimekusega rattureid, andes neile võimaluse rääkida oma lugu ja innustada seeläbi ka teisi linnaruumis rattaga liikuma. Liikuvuseksperdi Mari, pensionäri Reinu, abielude registreerija Aleksandri, koolipoiss Jakobi ja paljude teiste jalgrattalugudega saab lähemalt tutvuda nii näitusel kui ka kampaania kodulehel Liigunrattaga.ee.

Viimastel aastatel on ratturitehulk Eesti linnades järjepidevalt kasvanud. Sellest hoolimata on statistikaameti andmetel rattakasutuse osakaal kogu Eestis vaid 4,5% kõikidest liikumisviisidest (s.o auto, ühistransport, jalgsi ja ratas). Tallinnas on see näitaja Eesti keskmisest ligi kolm korda väikesem. Tallinna rattastrateegia 2018–2027 eesmärk on, et jalgrattaga liikumisi oleks senisest ligi seitse korda rohkem (11%).

Näituse korraldajad kutsuvad inimesi igapäevaselt jalgrattaga liikuma. Selleks, et teisi innustada, on kõigil võimalus jagada oma lugu sotsiaalmeedias teemaviitega #liigunrattaga või võttes ühendust kampaania korraldajatega aadressil info@liigunrattaga.ee. Kutsutakse ühinema ka kollektiive, kes töö olemuse tõttu kaugtööd teha ei saa, kuid saaksid igapäevased töökäigud teha just ratastel. Kampaania jätkub mai lõpuni.

Kampaania korraldaja on Eesti Ettevõtlike Noorte Koda. Näituse ja kampaania loovmeeskonda kuuluvad Anu Leisner, Johanna Jõekalda, Krõõt Kukkur, Kristi Rummel-Kottisse, Mattias Malk ja Birgit Pajust, kes naudivad ka ise oma käikude tegemist just jalgrattaga. Näituse korraldajad tänavad transpordiametit.

Head Uudised GoodNews