1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KESKKONNAKÄPP I Laupa põhikooli projekt pälvis tunnustuse
KESKKONNAKÄPP I Laupa põhikooli projekt pälvis tunnustuse

KESKKONNAKÄPP I Laupa põhikooli projekt pälvis tunnustuse

Keskkonnapäeval kuulutas minister Rene Kokk välja keskkonnasõbralike haridustegude konkursi Keskkonnakäpp võitjad ning noore looduskaitsja märgi saajad, vahendas Kesk-Eesti Tre Raadio.

Nii Keskkonnakäpa konkursi tublimad kui ka noore looduskaitsja märgi pälvinud said oma tunnustuse seekord virtuaalsel peol.

Keskkonnakäpa laureaadid valiti sel aastal välja 49 kandidaadi seast. „Tänavused konkursile esitatud projektid olid valdavalt suunatud taaskasutusele ja keskkonnahoiule,“ võttis konkursi kokku keskkonnaminister Rene Kokk.

Keskkonnakäpa konkursile esitatud kandidaate hinnati viies rühmas: lasteaed, õpilasrühm/klass, õpetaja, kool ning keskkonnaharidust pakkuv organisatsioon.

Tark Tarbija 2020 võitjaks tunnistati õpilasrühma kategoorias Laupa Põhikooli 6.-8.klassi LÕK kodunduse rühm – “Kõduusside kodu Mann”. Projekti juhendas õpetaja Anneli Paas.

Kõduusside kodu luues söödeti neile koolisööklast saadud puuviljade koori, kohvipaksu ning muud sobilikku kraami. Niiskuse tasakaalu hoidmiseks kasutati paberipurustajast läbinud paberit, mida saadi kooli kantseleist. Kõduusside tegevuse protsessis tekkinud vedelik on väga hea väetis, seda kasutati seemnete külvamisel ja kasvamisel kastmiseks. Selline vedelik soodustab seemnete idanemist ja taimede kasvamist.

Maitsetaimede seemnete külvamise topsid valmistati tühjadest vetsupaberi rullidest. Külvitopsid asetati plastikkastidesse. Külvamine viidi läbi õpetaja aias mais 2020, kus järgiti ka kõiki viiruseaja reegleid. Seemnepotid on kasvamise ajal õpetaja kasvuhoones, kus mitu korda nädalas käib üks õpilane neid kastmas ja jälgimas.
Tärganud seemnepotid olid kingitusteks 9. klassi lõpetajatele ja õpetajale. Lisaks taimepotile on kaasas ka nö “sertifikaat”, et õpilased kasvatasid need ise kasutades kõduusside toodangut.

Allikas: Kesk-Eesti Tre Raadio

Head Uudised GoodNews