1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. KESKKONNATEADLIKKUS KASVAB I Pirital koguti tänavu 10 tonni ohtlikke jäätmeid
KESKKONNATEADLIKKUS KASVAB I Pirital koguti tänavu 10 tonni ohtlikke jäätmeid

KESKKONNATEADLIKKUS KASVAB I Pirital koguti tänavu 10 tonni ohtlikke jäätmeid

2020. aastal koguti Tallinnas Pirital 9984 kilo ohtlikke jäätmeid.

“Pirita elanike keskkonnateadlikkus ja -hoolivus on viimaste aastate jooksul tublisti kasvanud. Aina rohkem elab linnaosas inimesi, kes soovivad Pirita hoida puhtana. Seda näitab tõsiasi, et tänavu toimunud kahel ohtlike jäätmete kogumisringil kasutas võimalust tuua jäätmed kogumisautole 305 inimest,” sedastas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. Eriti populaarne oli sügisene kogumisring, mil koguti 7007 kilo ohtlikke jäätmeid ja kogumispunkte külastas 168 elanikku.

Kevadise kogumisringi kõige populaarsem peatuspunkt Pirital oli Võsa tee 26 parklas (Padriku elamurajoon), mida külastas 30 inimest. Sügisese ringi kõige suurema osavõtuga kogumispunkt oli endise Kelluka poe ees, kus käis samuti 30 inimest. Kõige rohkem anti sügisesel kogumisringil üle värvi- ja lakijäätmeid (3212 kg) ning ohtlike ainetega saastunud pakendeid (1973 kg).

2019. aastal koguti Pirital 6587 kilo ohtlikke jäätmeid, millest enamiku moodustasid samuti värvi- ja lakijäätmed ning elektroonika.

Järgmine ohtlike jäätmete kogumisring toimub 2021. aasta kevadel. Seni saab ohtlikke jäätmeid üle anda Tallinna jäätmejaamades Pärnamäel, Rahumäel, Pääskülas ja Paljassaares. Muid jäätmeliike – segaolme-, biolagunevaid, paberi- ja kartongijäätmeid ning suurjäätmeid võtab vastu linnaosa teenindav korraldatud jäätmeveoteenust pakkuv ettevõte. Ohtlike jäätmete kogumisringe korraldab Tallinna ettevõtlusamet, need toimuvad kahel korral aastas: kevadel ja sügisel.

Head Uudised GoodNews