1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kesklinna valitsus kutsub hingedepäeval ühisele küünalde süütamisele
Kesklinna valitsus kutsub hingedepäeval ühisele küünalde süütamisele

Kesklinna valitsus kutsub hingedepäeval ühisele küünalde süütamisele

Kesklinna valitsus kutsub 2. novembril, hingedepäeval mõtlema esivanemate elule ja saatusele ning süütama nende mälestuseks küünla Kaarli puiestee pärnaalleel.

Seesuguselt hingedepäeval mälestamist korraldab kesklinna valitsus esimest korda. „Kesklinnal ei ole selle erilise päevaga seonduvalt kuigi palju traditsioone, aga loodame, et ühine küünalde süütamine selleks kujuneb. Niimoodi saavad siit ilmast lahkunuid meeles pidada ka need inimesed, kes argipäeva õhtul kalmistule ei jõua,” sõnas kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Küünalderivi asukoht kesksel Kaarli puiestee alleel on sümboolne. Just Kaarli puiestee ääres asus 14.–17. sajandil kõige esimene Tallinna linnamüüri taha rajatud kalmistu – Barbara kalmistu. Kalmistu kabel asus Kaarli puiestee ja Roosikrantsi tänava nurgal ning kalmistu krunt ulatus nurkapidi tänase allee servani.

Küünalde süütamine saab alguse 2. novembri õhtuhämaruses kell 18. Kohapeal on süütamiseks olemas õueküünlad, aga kaasa võib tuua ka oma küünla ning selle teiste kõrvale põlema panna.

  • Küünalde sära täidab allee terveks hingedepäeva õhtuks. Ala puhastamisega tegeleb seejärel kesklinna valitsuse koostööpartner.
Head Uudised GoodNews