1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kevad toob Lux Expressi liinidele uued väljumised ja peatused
Kevad toob Lux Expressi liinidele uued väljumised ja peatused

Kevad toob Lux Expressi liinidele uued väljumised ja peatused

Kuna kevadel on oodata reisijate arvu kasvu teeb Lux Express nende heaks sõiduplaanis mitmeid muudatusi – juba homsest, 1. märtsist lisandub uusi väljumisi Tallinn-Tartu ja Tallinn-Võru liinidele, lisatakse mitmeid vahepeatuseid ja tööd alustab kell 6:30 väljuv Tartu-Tallinn hommikuekspress.

Võru-Tartu-Tallinn liinidel on alates 1. märtsist kaks olulist muudatust. Kell 14:15 Võru-Tartu-Tallinn ja kell 10:30 Tallinn-Tartu-Võru reisid, mis seni väljusid vaid reedel ja pühapäeval, hakkavad nüüd reisijaid teenindama iga päev. Selle muudatusega on Võru-Tartu-Tallinn marsruudil nüüd igapäevaselt viis väljumist mõlemas suunas, millele lisaks väljub reedeti ja pühapäeviti, kui reisijate nõudlus on kõige suurem, veel ka kuues reis.

  • Lux Expressi bussid väljuvad Võru-Tartu-Tallinn suunal kell 7:15, 8:20, 12:15, 14:15, 16:15 ja 18:15 (R,P). Tallinn-Tartu-Võru suunal kell 7:30, 10:30, 13:30 (R,P), 15:30, 16:30, 20:00.

Kõigil Lux Expressi Võru-Tartu-Tallinn reisidel on nüüdsest ka mitmeid vahepeatusi Järvamaal ja Jõgevamaal, samuti on täiendavaid peatuseid Tartu ja Võru vahel.

Teise olulise kevadise muudatusega kergendatakse tartlaste jalavaeva. 1. märtsist on Tartu-Võru ja Tartu-Võru liinidel Tartu linnas sees lisaks bussijaamale veel teinegi peatus – Jalaka, Ropka linnaosas.

Lux Expressi Eesti ärijuht Ingmar Roos: „Kui seni pidid Tartus Ringtee ääres töötavad ja elavad inimesed bussi peale saamiseks tagasi sõitma Tartu bussijaama, siis nüüd saab Lõuna-Eestisse reisimiseks mugavalt bussi peale otse Ringtee äärsest uuest Jalaka bussipeatusest. Seejuures ei pea Jalaka peatusest sisenevad reisijad muretsema, kas neile jagub bussis kohti. Teie jaoks on Jalaka peatus lisatus Lux Expressi e-poodi ning kui te ostate pileti just sellest peatusest alates, siis on teile koht bussis tagatud.”

Kolmanda muudatusega tuleb Lux Express vastu hommikuste reisijate palvetele ja paneb alates tänasest tööle uue Tartu-Tallinn hommikuekspressi liini, mis väljub iga tööpäeva hommikul kell 6:30 Tartu bussijaamast.

„Kui meie täistundidel väljuvad Tartu-Tallinn bussid teevad peatuse ka Tähtveres Tartu Näituste bussipeatuses, siis uus hommikune ekspressliinile tuleb veel üks lisapeatus. Kell 6:36 hakkab hommikuekspress peatuma ka Veeriku linnaosas Ilmatsalu bussipeatuses. Nii saavad Tartu erinevate linnaosade elanikud hommikuti mugavalt oma kodu lähedalt bussi peale, et pealinna poole sõita,“ selgitas Roos.

Graafikujärgne sõiduaeg Tallinna bussijaama on 2 tundi ja 25 minutit, Tallinna saabudes on sõiduplaanis ka peatused Mõigu ja Tallinna lennujaam.

Alates 1. märtsist on täiendavalt käigus järgmised väljumised:

  • 06:30 Tartu-Tallinn, käigus ETKNR
  • 10:30 Tartu-Tallinn, käigus laupäeviti
  • 12:30 Tartu-Tallinn, käigus RLP
  • 14:15 Võru-Tartu-Tallinn, käigus iga päev
  • 15:30 Tartu-Tallinn, käigus iga päev
  • 09:30 Tallinn-Tartu, käigus reedeti
  • 10:30 Tallinn-Tartu-Võru, käigus iga päev
  • 14:30 Tallinn-Tartu, käigus RLP
  • 18:30 Tallinn-Tartu, käigus iga päev
Head Uudised GoodNews