1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KIIDA HEAD INIMEST I Esitada saab kandidaate kodanikupäeva aumärgile
KIIDA HEAD INIMEST I Esitada saab kandidaate kodanikupäeva aumärgile

KIIDA HEAD INIMEST I Esitada saab kandidaate kodanikupäeva aumärgile

26. novembril tähistatakse Eestis kodanikupäeva. Kodanikupäeval tõstetakse esile tegusate ja ettevõtlike inimeste panust Eesti ühiskonna arengusse.

Kodanikupäeva eesmärgiks on teadvustada kodanikuks olemist ja tõsta selle väärtust.

Aalates 1998. aastast tunnustab Siseministeerium  kodanikupäeva aumärgiga tegutsejahingega hoolivaid inimesi, kes panustavad meie ühiskonda. Aumärk võidakse anda kodanikuteadvuse väärtustamise eest ühiskonnas; Eesti Vabariigi kodanikukasvatuse edendamise eest; kodanikupäeva korraldamise eest; vastutustundliku töö eest ühiskonnaellu panustamisel. Nad on kogukonnale oluliste tegemiste eestvedajad või pühendunud vabatahtlikud; edendavad kodanikukasvatust ja -hoolivust. Kodanikupäeva aumärgi kandidaate saavad esitada nii üksikisikud kui ka organisatsioonid.

Ettepaneku tegemisel tuleb kirjeldada kandidaadi panust kohalikul või ühiskondlikul tasandil. Kõik ettepanekud vaatab läbi Siseministeeriumi juurde loodud komisjon, kuhu kuuluvad riigiasutuste ja kodanikuühenduste esindajad. Et komisjon saaks teha kaalutletud otsuse, on oluline lisada oma ettepanekule põhjalik põhjendus.

Kodanikupäeva aumärgi pälvivad tänavu 15 laureaati. Aumärgi pälvinud inimesed on koos ettepaneku esitajatega oodatud pidulikule kodanikupäeva tänutseremooniale. Kodanikupäeva tänuüritus toimub esmaspäeval, 25. novembril Tallinnas.

Kodanikupäeva aumärgisaajate nimekirja alates 1998. aastast saab näha riigiportaalis eesti.ee.

Kandidaate saab esitada kodulehe kaudu: www.siseministeerium.ee/kodanikupaev 27. oktoobrini.

Head Uudised GoodNews