1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Korruptsioonivastane erikomisjon kuulas Ratta selgitusi avaliku raha kasutamisest
Korruptsioonivastane erikomisjon kuulas Ratta selgitusi avaliku raha kasutamisest

Korruptsioonivastane erikomisjon kuulas Ratta selgitusi avaliku raha kasutamisest

Korruptsioonivastase erikomisjoni tänasel erakorralisel videoistungil andis riigikogu esimees Jüri Ratas selgitusi ajakirjanduses avaldatud väidetest avalike vahendite erahuvides kasutamise kohta tema peaministriks oleku ajal.

„Jüri Ratas kinnitas komisjoni liikmetele, et ta ei ole lasknud riigikantseleil kinni maksta midagi, mis oleks seotud tema isiklike või Keskerakonna kuludega ning kõik riigikantselei tehtud kulutused olid seotud tema peaministritööga,“ ütles komisjoni esimees Eduard Odinets.

Istungil küsiti Rattalt ajakirjanduses ilmunud kulutuste kohta tema peaministriks oleku ajal. Ratas vastas, et ta on oma tööd teinud alati südamega ja peaministrina lähtudes sellest, et ta esindab tervet Eesti ning kõik kulutused on olnud tööga seotud, ettenähtud reeglite ja summade piires. Tema sõnul oli riigikantseleis peaministri büroo esinduskuludeks ette nähtud 24 000 eurot aastas ja seda ei ületatud. Kulude planeerimine ja täitmine oli tema sõnul professionaalsete töötajate ülesanne ja tema isiklikult sellega ei tegelenud.

Komisjoni aseesimees Valdo Randpere leidis, et kõrgete riigiametnike kulutuste jälgimisega on kohati mindud liiale ning tegelikult oleks vaja teha selgeks, millised on näiteks peaministri tööks ettenähtud vahendid. Randpere pidas kummaliseks, et pärast ametiaja lõppu hakatakse uurima aastatetaguseid kulutusi.

Head Uudised GoodNews