1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kristiine linnaosa saab 2024. aastal olulisi investeeringuid
Kristiine linnaosa saab 2024. aastal olulisi investeeringuid

Kristiine linnaosa saab 2024. aastal olulisi investeeringuid

Tallinna linna 2024. aasta eelarves on mitmeid Kristiine linnaosa jaoks olulisi objekte ja investeeringuid. Neist kõige suurem on huvikeskuse Kullo uue hoone ehitus. Rõhk on parkide ja haljasalade korrastamisel, teede renoveerimisel, uute tunnelite rajamisel ning sporditaristu arendamisel. Mitmed mullu alanud projektid ja ehitused jätkuvad ka tänavu.

Kristiine linnaosa vanema Jaanus Riibe sõnul on 2024. aasta eelarves palju objekte, mida on oodatud juba aastaid. “Kuna Kullo keskust ümbritseb Löwenruh’ park, siis tänavu alustame selle rekonstrueerimise projekteerimisega. Ühtlasi algab ka Tallinna Kristiine Lasteaia ehitus,” selgitas Riibe.

“Varasemast enam panustatakse uues eelarves tunnelite ja viaduktide ehitusse ning remonti. Nii rajatakse Paldiski maantee ja Endla tänava raudteeviaduktide juurde jalakäijate ja ratturite tunnelid. Jätkame rattataristu arendamisega ja algab Sõstra 1a uue hooviala ehitus. Eelarves on ka uute spordirajatiste rajamine linnaosadesse, Tallinna Turvakeskuse ehitamine Rivi 3 kinnistule, Tallinna Kiirabi investeeringud, samuti näeb eelarve ette moodulrenoveerimist Energia 13 sotsiaalmajale,” loetles Riibe.

“Tondi raudteeülesõidu ehitustööde tulemusena rajatakse 2024. aasta lõpuks praeguse ülesõidu asemele uus raudteealune läbisõit, mis muudab liiklemise turvalisemaks nii jalakäijatele, kergliiklejatele kui ka mootorsõidukitele. Sinna ehitatakse uued ja ohutumad jalgteed, parema ligipääsu tagamiseks raudteeplatvormile rajatakse uued kaldteed ja trepid. Ehitustööde käigus uuendatakse Tondi tänavat umbes 300 meetri ulatuses. Peagi valmib ka Räägu park,” lisas Riibe.

Head Uudised GoodNews