1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kristiine linnaosa vanad jõulukuused lähevad soojuse ja elektri tootmiseks
Kristiine linnaosa vanad jõulukuused lähevad soojuse ja elektri tootmiseks

Kristiine linnaosa vanad jõulukuused lähevad soojuse ja elektri tootmiseks

Kristiine Linnaosa Valitsus koostöös Utilitase ja SLG Energyga koguvad 4. – 16. jaanuaril taas elanike vanu jõulukuuski, et neid taaskasutada ning toota kodudele rohelist soojust ja elektrit.

4. jaanuarist algab Kristiine linnaosas vanade jõulukuuskede kogumiskampaania, mille raames saavad elanikud oma aja ära elanud puud tasuta kogumispunktidesse viia. Kampaania kestab kuni 16. jaanuarini, peale seda viiakse kuused Tallinna Utilitase koostootmisjaama, mille kateldes muutuvad nad roheliseks elektri- ja soojusenergiaks.

„Neil, kel kodus on küttekolle, on jõulukuusest vabanemine lihtne. Paraku igal aastal näeme ka kurba pilti pikka aega prügikonteinerite kõrval vedelevatest jõulupuudest, mida prügiauto ära ei vii. Sellest tulenevalt on võimalik igal Kristiine elanikul viia ka sel aastal jõulupuu kogumispunkti, millest hiljem rohelist energiat luuakse,“ ütles Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe ning lisas: „Tänavu kogume jõulupuid rohkemates asukohtades, kui möödunud aastal, selleks et kogumispunktid võimalikult paljude kortermajade ja hoovide läheduses oleksid ja tagada elanikele mugav võimalus jõulupuu ära andmiseks,“ lisas Riibe.

Kristiine linnaosa kuuskede kogumispunktid:

  1. Kuldnoka 12a (Kuldnoka tn 8 kõrval)
  2. Tedre 77a (Tedre tn 77, Mooni tn 60, Kuldnoka tn 17 hoov)
  3. Kirsi 8a (Kirsi 6 maja taga)
  4. Sõstra tn 1a (Välja tn 8 ja Sõstra tn 6 hoov)
  5. Endla 49b (Endla tn 51 hoov)
  6. Vindi 18b sisehoov (Nõmme tee 23 ja Vindi tn 18a hoov)
  7. Kotka 24a (Kotka tn 24 kõrval)
  8. Seebi  30a (Seebi tn 32 kõrval)
  9. Alajaama 1 kõrval, Järve raudteepeatuse lähedal
  10. Energia 2b (Energia tn 4 ja 6 kõrval)
  11. Paldiski mnt 65b (Endla tn 94 kõrval)
  12. Nõmme tee 52 (Räägu pargi Tüve tänava äär)
  13. Tedre tn 58

Kuused peavad olema eheteta ja kuuskede kogumiskohtadesse ei tohi tuua muud prügi. Kuused saab ära anda tasuta.

Jõulukuused kogub kokku ja teeb puiduhakkeks SLG Energy. Utilitas loob vanadest kuuskedest valmistatud puiduhakkest keskkonnasõbralikult uut väärtust, kasutab puiduhakke energia tõhusalt ära ja toodab sellest oma koostootmisjaamades elanikele rohelist energiat.

  • Jõulukuuski võtavad aia- ja haljastujäätmetena vastu ka Pärnamäe, Rahumäe, Paljassaare ja Pääsküla jäätmejaam, mille kohta leiab teavet Prügi.ee. Lisaks võivad korteriühistud ise tellida piirkonna jäätmevedajalt eraldi jõulupuude äraveo.
Head Uudised GoodNews