1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kristiines käib kevadkoristus ja linnaosavalitsus kutsub üles teavitama ebaseaduslikust prügistamisest
Kristiines käib kevadkoristus ja linnaosavalitsus kutsub üles teavitama ebaseaduslikust prügistamisest

Kristiines käib kevadkoristus ja linnaosavalitsus kutsub üles teavitama ebaseaduslikust prügistamisest

Kristiine linnaosa valitsus jätkab sellel ja järgmistel nädalatel kvartalisiseste tänavate intensiivse kevadkoristuse. Kahjuks on ka sel kevadel leitud ebaseaduslike ja isetekkeliste prügilate juhtumid, mistõttu kutsub linnaosavalitsus üles märkama risustajaid ja prügistajaid ning neist koheselt teada andma.

“Esialgu alustati graniitkillustikku kokku korjamisega, mida kasutati libedusetõrjeks. Lepingupartner on sellega ühele poole saanud juba Lille asumis, Madara, Tulbi, Sinika, Tulika põik, Metalli ja Mooni tänavatel. Samuti on tehtud üle Sõjakooli piirkond, Tuisu, Järve, Elektri, Alajaama ja Energia tänavad. Sisehoovidesse jõuavad tööd järgmise ringiga. Peatselt jätkuvad tööd Nõmme teel, Kotka ja Tondi tänavate vahele jääval alal, Nõmme tee ja Sõpruse puiestee vahelisel alal ning Sõpruse ja Mustamäe tee vahelisel alal, samuti Pirni, Seemne, Artelli, Liimi ja Värvi tänavatel,” selgitas Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe kevadkoristuse kava. Kõik teised tänavad saavad korrastatud järgmises etapis.

Kutsutakse üles ka märku andma, kui näed ebaseaduslikku prügistamist linnaosas.

“Samal ajal, kui kevadised hooldus- ja koristustööd linnas käivad täistuuridel, riivab prügistajate mahajäetud vaatepilt linnaelanike õiglustunnet ja rikub linnapilti. Kahjuks oleme sellise vaatepildi tunnistajateks igal kevadel. Seetõttu kutsume kõiki linnaosa elanikke tähelepanelikud olema, ning teavitama koheselt Tallinna Munitsipaalpolitseid rikkumistest numbril 14410. Samuti võib saata pildi ebaseaduslikust prügist linnaosa valitsusse,” selgitas Riibe.

„Keskkond ja linnaosa elanike heaolu on meile olulised, püüame prügistajaid panna oma käitumist muutma ning tagajärgi likvideerima ning kutsume üles keskkonda vastutustundlikult suhtuma,“ rõhutas Riibe.

  • Prügi koht ei ole haljasalal, metsas või põõsa all, vaid jäätmejaamas. Tallinna jäätmejaamad leiad kodulehelt, kus linnaelanike jäätmeid võetakse teatud liikide kaupa tasuta vastu.
Head Uudised GoodNews