1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kultuurikompassi foorumit pääseb kuulama tasuta
Kultuurikompassi foorumit pääseb kuulama tasuta

Kultuurikompassi foorumit pääseb kuulama tasuta

28. veebruaril toimub Euroopa kultuuripealinna Tartu 2024 programmi kuuluv Kultuurikompassi foorum “Kuidas rahvusvahelise koostöö abil suuremaks kasvada?”.

Tartu ning Lõuna-Eesti kultuuri- ja loovjuhtidega arutlevad teema üle ning jagavad kogemusi Mart Normet, Jorma Sarv, Markus Toompere, Tarmo Noormaa, Priit Raud ja teised.

SA Tartu 2024 juhatuse liikme ja programmikoordinaatori Erni Kase sõnul seisab Lõuna-Eestil ees hüpe uuele rahvusvahelisele tasandile. “Selleks, et kasutada Euroopa kultuuripealinna loodavaid võimalusi edukalt ära, peavad Tartu ja Lõuna-Eesti kultuurijuhid, -korraldajad ja loojad selgelt mõtlema, kuidas kaasata publikut ja artiste teistest riikidest,” rõhutas Kask.

Tartu linnavalitsuse kultuuriosakonna juhataja Marleen Viiduli sõnul on foorumil arutlemist leidvad küsimused linna kultuurivaldkonna arengus kesksel kohal ja seotud ka Tartu kultuuristrateegiaga 2030. “Tartu visioon on olla rahvusvaheliselt ligitõmbava ja vaimselt inspireeriv elava loomemajanduse linn. Me muutume rahvusvaheliselt tuntumaks ja tugevamaks siis, kui oskame rahvusvahelisel tasandil tegutseda,” selgitas Viidul.

Genialistide klubis toimuval foorumil jagavad kogemusi rahvusvahelisest koostööst Mart Normet (EXPO 2020 Eesti paviljon, Let’s Do It Foundation), Jorma Sarv (Creativity Lab), Markus Toompere (Tartu Kunstnike Liit), Tarmo Noormaa (Viljandi pärimusmuusika festival), Priit Raud (Kanuti Gildi SAAL, Baltoscandal). Arutelusid modereerib Hedi-Liis Toome (Tartu Ülikool, Draama festival).

Osavõtt foorumist on tasuta, kuid pääsmeid on piiratud kogus ja osavõtmiseks tuleb registreeruda.

Eelnevatel Kultuurikompassi foorumitel on Lõuna-Eesti kultuurikorraldajad ja eestvedajad vahetanud kogemusi uute ühisrahastusvõimaluste, sotsiaalmeediaturunduse, keskkonnateadliku kultuurikorralduse ja vabatahtlikkuse teemadel. Foorumite ettekandeid ja arutelusid saab järelvaadata Tartu 2024 Youtube’i kanalil.

Head Uudised GoodNews