1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kultuuriministeerium avas uue taotlusvooru loovuurimuse toetamiseks
Kultuuriministeerium avas uue taotlusvooru loovuurimuse toetamiseks

Kultuuriministeerium avas uue taotlusvooru loovuurimuse toetamiseks

Kultuuriministeerium avas taotlusvooru, millest toetatakse kunsti-, disaini-, muusika-, audiovisuaal-, etenduskunstide, arhitektuuri- või kirjandusvaldkonnas tehtavaid loovuurimusi. Voor on avatud 27. juunini.

„Loovuurimus on teadusmaastikul väga vajalik väljund, mis ühendab loomingu ning uurimusliku teadustegevuse. Kultuuri- ja loomevaldkondades loovuurimusi toetades soovime luua nende projektide kaudu uusi teadmisi, kultuurivorme, loome- ja uurimismeetodeid või -tehnikaid. Sedalaadi projektid panustavad oluliselt ka uurimisvaldkondade ning ühiskonna ja majanduse arengusse,“ rääkis ministeeriumi strateegia- ja innovatsiooniosakonna juhataja Reelika Väljaru.

Toetuse kasutamise tulemusel peab valmima loomepraktika või teos, loomeprotsess (näiteks tehnoloogiate, materjalide, mudelite, prototüüpide arendused), toode või teenus ning nende loomisel tekkinud uut teadmist edasi andev ja avav kirjalik analüüs. Toetuse maksimaalne summa on 40 000 eurot projekti kohta. Taotlusvooru eelarve on 413 000 eurot.

Taotlema on oodatud on Eestis positiivselt välishinnatud teadus- ja arendusasutused. Vajadusel võib taotleja kaasata projekti koostööpartnereid.

Head Uudised GoodNews