1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Kuressaare Ametikool sai õppeseadmete soetuseks 363 000 eurot
Kuressaare Ametikool sai õppeseadmete soetuseks 363 000 eurot

Kuressaare Ametikool sai õppeseadmete soetuseks 363 000 eurot

Kuressaare Ametikool sai õppeseadmete soetuseks 363 000 eurot
Arvjuhitav töötlemispink (CNC), mis soetati Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest 2009. aastal

Kuressaare Ametikool sai vabariigi valitsuse otsusega 363 685 euro suuruse toetuse Euroopa Regionaalarengu Fondilt, mille abil soetatakse tänavu õppetööks vajalikke seadmeid ja vahendeid.

“Uusi õppevahendeid on vaja seoses uute õppekavade rakendamisega, samuti vajavad mitmed aastaid kasutuses olnud asjad välja vahetamist,” rääkis ametikooli haldusdirektor Arvo Kereme. “Projektist saavad otsest kasu õppijad paljudest õppekavarühmadest, kaudselt aga ka siinsed tööandjad ning regioon tervikuna.”

“Soetame foto-, trüki- ja esitlustehnikat meie Disainimajaka õppehoonesse, samuti vahetame välja Apple arvutid, mida on väga suure intensiivsusega kasutatud,” ütles Kereme. “Uusi töövahendeid saavad juuksuri ja spaateeninduse erialad, samuti õppeköögid.”

Täiendust saavad ka Upa õppekompleksis asuvad tehniliste erialade õppetöökojad. “Kui me 2009. a saime suures mahus kaasajastada autotehnika erialale vajalikke tõstukeid ja soetada diagnostikaseadmeid, siis nüüd lisanduvad siia vahendid väikemasinate, paadimootorite ja mootorrataste remondiks,” rääkis Kereme. “Väikelaevaehituse poolel lisandub metall- laevade ehituse õpetamiseks vajalikke keevitus- ja metallitöötlusseadmeid.”

Kereme sõnul on kavas aprillis alustada riigihangete ettevalmistamise ja väljakuulutamisega. “Tahaks, et septembriks, kui uus õppeaasta algab, on ka uued asjad olemas.” ütles ta.

Lisaks õppevahendite soetuse projektile rahastati ka ametikooli taotlus linna õppekompleksis asuva peahoone akende vahetuseks summas 76 000 eurot.

“Osad 30-ndadel aastatel valminud hoone aknad pärinevad veel selle ehitusajast ning on üsnagi kehvas seisus,” märkis Kereme. “Õppekeskkonna parema sisekliima ning küttekulude kokkuhoiu seisukohast on see projekt koolile samuti väga oluline.”

Projektid viiakse läbi meetme „Kutseõppeasutuste õppekeskkonna kaasajastamine” raames Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest. Sama meetme raames investeeriti aastail 2007-2015 Eesti kutseõppeasutuse kaasajastamiseks üle 161 miljoni euro. Tänavuse taotlusvooruga jagati ümber seniste projektide odavnemisest ja väljaarvamisest tekkinud summad.

Head Uudised GoodNews