1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Kütame! Sel laupäeval toimub pealinnas Energiamess
Kütame! Sel laupäeval toimub pealinnas Energiamess

Kütame! Sel laupäeval toimub pealinnas Energiamess

Ivo Linna eelistab ahikütet ja korstnapühkija soovitusel kasutab kütmiseks lehtpuid

Sel laupäeval, 30. septembril toimub Tallinnas Energiamess – Kütame!, selleks puhuks kujundatakse Järve Keskuse esine parkla ümber suureks messialaks.

Messil osaleb rohkem kui 30 eksponenti, kes tutvustavad uusi tooteid ja lahendusi eramute ja korterite kütmiseks, jahutamiseks, ventileerimiseks, aga ka energiasäästuks.

„Selleks, et leida parim lahendus, on sageli vaja mitme spetsialisti arvamust ning ka tehnikat oma silmaga näha ja käega katsuda. Messil on kohal nii oskusteave, kui ka praktikas kasutatav tehnika,“ ütles Energiamessi peakorraldaja Reet Sink.

Samuti toimuvad praktilised rahvakoolitusprogrammid “Eesti rahva energiakool”, mille käigus jagatakse igapäevaeluks vajalikke teadmisi ja praktilisi oskusi.

Messile võib tulla kogu perega, kõige väiksematele on lasteala, põnevust pakub teadusteater ning innovatsioonikeskuse Innokas telgis saab ehitada  energiasäästlikke sõidukimudeleid. Meelelahutusprogrammi peaesinejad on Ivo Linna ja Antti Kammiste.

Linna ja Kammiste on mõlemad ahikütte pooldajad. „Ahiküte annab seda head hõngu, tunnen ennast siis hästi,“ ütles Linna. Kammiste on nõus, et ahjust kiirguv soojus on hoopis teistsugune. „Kes ahju kütab, teab omast käest, et oled nagu ema süles.“ Linnal on siiski oma Muhu kodus igas toas ka elektriradiaator ja vannitoas põrandaküte. „Kui olen mõned päevad eemal olnud, siis koju jõudes lülitan esmalt sisse radiaatorid, siis teen ahju tule ja varsti lülitan radiaatorid välja,“ ütles Linna.  Samal põhjusel on Kammiste enda majja paigaldanud õhksoojuspumbad. „Siis pole hirmu, et tuled koju ja istud mõne aja jopes ning ootad, millal ahi toa soojaks kütab.“

Mess toimub kell 10-16 ja sissepääs on tasuta.

Head Uudised GoodNews