1. Avaleht
  2. Arvamusfestival
  3. KUULA! Miks esitab Vaiko Eplik Arvamusfestivali tunnuslugu “Malelaud”?
KUULA! Miks esitab Vaiko Eplik Arvamusfestivali tunnuslugu “Malelaud”?

KUULA! Miks esitab Vaiko Eplik Arvamusfestivali tunnuslugu “Malelaud”?

Juba üheksandat korda toimuv Arvamusfestival sai sel aastal maha tõeliselt olulise verstapostiga: sündmusel on nüüd päris oma täispikk tunnuslugu nimega “Malelaud”, muusika autoriks Marti Tärn, sõnade autoriks Sten-Olle Moldau ja esitajaks Vaiko Eplik.

Arvamusfestivali jaoks on oluline, et arvamusi saab avaldada ka läbi muusika ja erinevate kunstivormide laiemalt. Seetõttu hakati otsima impulssi värskeks tunnuslooks Eesti loojate seast. Pandi pead kokku ja leiti, et džäss kui žanr annab võimaluse luua midagi sellist, mis sobib kokku festivali arusaamaga tasakaalukast diskussioonist ning on samas ka energiline ja jätab ruumi improvisatsioonile. Lihtne ja loogiline tee viis sellest mõttest edasi Marti Tärni juurde.

Autor Tärni jaoks räägib lugu suhtlemisest laiemalt. “Inimeste sütiknöör on jube väikseks läinud ja tehnoloogia arenguga seoses on meil kõigil võimalik iga asja peale valjult ja kurjalt reageerida,” räägib ta. “Äkki paralleel malega innustab rahulikumalt oma käigud läbi mõtlema ja toetab kaalutletud käitumist.” See, et loos nii palju ägedaid tegijaid kokku sai, meeldib Tärnile eriti. “Projektis osalejad tegid oma panusega selle kordades paremaks. Natuke selline tunne, et ma tõin poest kiirnuudlid, aga lõpuks valmis viiekäiguline gurmeeõhtusöök,” naljatleb ta.

Lisaks Eplikule ja Moldaule annavad loosse oma panuse ka Erki Pärnoja kitarril, taustavokaaliga Liina Saar ning trummidel, bassil ja klahvpillidel Tärn ise.

Üheksas Arvamusfestival toimub 13. ja 14. augustil Paides. Selle eesmärk on luua tasakaalukate aruteludega paremat arusaamist inimeste vahel. Festivalile on oodatud kõik, kellele Eestis ja maailmas toimuv korda läheb ning kes tahavad kuulata, mõelda, küsida ja kaasa rääkida ühiskonna jaoks olulistel teemadel.

Head Uudised GoodNews