1. Avaleht
  2. Haridus
  3. KUULA! Selgusid koolilaste loodud parimad ettevõtlusmuinasjutud
KUULA! Selgusid koolilaste loodud parimad ettevõtlusmuinasjutud

KUULA! Selgusid koolilaste loodud parimad ettevõtlusmuinasjutud

Õpilasfirmade programmi eestvedaja Junior Achievement Eesti valis välja selle aasta parimad ettevõtlusmuinasjutud.

Seekord pälvis 7.-9. klasside vanusegrupis esikoha audiomuinasjutt „Ettevõtlusmuinasjutt inimesest, loodusest ja äriajamisest“ Rakvere Gümnaasiumi noortelt. 4.-6. klasside seast tunnistati parimaks Väike-Maarja Gümnaasiumi õpilaste lugu „Atsi porganditalu“.

„Lugude jutustamine aitab alati paremini õpitavat meelde jätta ja kinnistada. Kui noored saavad ise oma muinasjutte luua ja põimida sinna sisse veel ettevõtlust, siis on see väga tore tõuge ettevõtlusemaailma,“ selgitas JA Eesti tegevjuht Kersti Loor, kelle sõnul on näha, et keskkonnasäästlik ettevõtlus on neile oluline. „Eriti tore on veel see, kui nähakse vaeva ja tehakse jutustusest näiteks animatsioon või audiolugu.“

Igal teisel kevadel oodatakse 4.-9. klassi õpilastele mõeldud võistlusele muinasjutte erinevas vormis. Ka seekord esitati lugusid teksti-, audio- ja videovormis. Kuna alateemaks oli „Ettevõtlus ja keskkond“, siis leidus muinasjuttudes palju kriitilisust ja loomi. Peategelastena võis leida vana kampsuni nimega Pedro, säga, hundi, heeringad ja paljud teised.

 

Head Uudised GoodNews