1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lastekaitsepäev toob Tartusse uue vabaajaväljaku
Lastekaitsepäev toob Tartusse uue vabaajaväljaku

Lastekaitsepäev toob Tartusse uue vabaajaväljaku

Homme kell 14 avatakse Klaose tänaval uus atraktiivne vabaajaväljak, mis oma mängu- ja spordivahendite ning kokkusaamiskohaga pakub eri vanuses inimestele häid ajaveetmisvõimalusi.

“Jätkame Tartus aastate pikkuse traditsiooniga tähistada lastekaitsepäeva ka uue mänguväljaku avamisega,” ütles linnapea Urmas Klaas. “Seekord on põhjust rõõmustada Kvissentali linnaosa inimestel, kes saavad enda kasutusse toreda kooskäimise koha.”

Kvissentali vabaajaväljaku projekteerimise protsessis tehti tihedat koostööd kohaliku kogukonnaga, et rajatav väljak tuleks võimalikult sealsete elanike ootustele vastav.

OÜ Kino Maastikuarhitektid projekteeritud lahendus jagab vabaajaväljaku kaheks: kogukonnaväljakuks ja mänguväljakuks. Alad erinevaid nii pinnakatete kui ka tegevusvõimaluste poolest. Kogukonnaväljakul pakuvad mugava ja rahulikuma koosolemise võimalusi kaks varjualust, kus saab korraldada kokkusaamisi ja väiksemaid üritusi. Mänguväljaku poolele on lisaks traditsioonilistele mänguvahenditele projekteeritud erinevad mahulised vormid nii suurematele kui ka väiksematele lastele, pinnasest künkad, kus lapsed saavad ronida, joosta, hüpata või muul moel tegutseda. Mänguväljaku ümber kulgeb asfaltkattega nö vigursõidurada, kus lapsed saavad rattasõitu harjutada.

Maastikukujundustööde käigus istutati ka puid ning põõsaid, millest mitmed on söödavate viljadega. Rajati juurdepääsuteed ja välisvalgust.

  • Klaose 10 vabaajaväljaku ehitas Lars Laj Eesti OÜ. Tööde kogumaksumus 257 160 eurot.
Head Uudised GoodNews