1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lastekaitsepäeval jagub kesklinnas tralli hommikust õhtuni
Lastekaitsepäeval jagub kesklinnas tralli hommikust õhtuni

Lastekaitsepäeval jagub kesklinnas tralli hommikust õhtuni

Tallinna Kesklinna valitsus kutsub kõiki lapsi, noori ja peresid lastekaitsepäeval, 1. juunil kesklinna kolme parki, kus neid ootab ees hulganisti vahvaid tegevusi.

Kavas on erinevad mängud, töötoad ja mullipidu. Samuti saab hüpata batuudil ja maitsta suhkruvatti. Tegevused toimuvad kesklinna parkides: kell 11–13 Vaikses pargis, kell 14–16 Politseipargis ja kell 17–19 Falgi pargis. Politseipargis toimub lisaks rulliuisutrenn ja lauatennise turniir.

Päevakangelasi tuleb tervitama ka kesklinna vanem Sander Andla. „Tähistame lastekaitsepäeva linnaosa eri paigus, et iga väike linlane leiaks vähemalt ühte neist tee ja saaks end sel pidupäeval eriliselt tunda,“ sõnas ta.

Kas head lapsed on need, kes kasvavad lustides ja mängides? „Kindlasti on mäng ühe hea ja rõõmsa lapse elu suur osa. Aga nagu emad, isad ja vanavanemad, on ka lapsed ära teeninud oma päeva, mil neid märkame, kuulame ja väärtustame täpselt sellisel viisil, nagu nad seda parasjagu vajavad,“ rääkis kesklinna vanem.

  • Lastekaitsepäev (inglise keeles Children’s day ehk lastepäev) kuulutati välja 1925. aastal Genfis toimunud ülemaailmsel laste heaolu konverentsil. Paljudes riikides, ka Eestis peetakse lastekaitsepäeva 1. juunil. Selle tähistamist asus 1990. aastatel eest vedama Lastekaitse Liit. 2021. aastast on lastekaitsepäev lipupäev ja riiklik tähtpäev.
Head Uudised GoodNews