1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Laupäeval toimub Kristiines suur kevadlaat ja Veneetsia karneval
Laupäeval toimub Kristiines suur kevadlaat ja Veneetsia karneval

Laupäeval toimub Kristiines suur kevadlaat ja Veneetsia karneval

Kristiine Linnaosa Valitsus korraldab 28. mail Löwenruh’ pargis kõigi linlaste rõõmuks traditsioonilise KEVADLAADA ja VENEETSIA KARNEVALI, mis on avasündmus Kristiine sündmusterohkele suvele ja mille värvikirev kava toob rõõmu igas vanuses inimestele.

Kristiine kevadlaat on laupäeval Kristiine linnaosa Löwenruh’ pargis avatud kell 10-16. Laadal kohtuvad kauplejad ja värskes õhus ostlejad-nautlejad eri linnaosadest. Kell 13 algab Veneetsia karneval.

„Kristiine on roheline aed linna südames, mis on kevadlaadale suurepäraseks võõrustajaks,“ peab Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe traditsiooni juurdumist rõõmustavaks.

„Rohkelt on kauplejaid ka sel aastal. Traditsiooniliselt on kaubeldud kõikvõimaliku kaubaga, alates lihast-kalast, meest, lõpetades mänguasjade ja raamatutega. Tuntuse kasvades on ka külastajate arv aasta-aastalt Kristiine Kevadlaadal ja Veneetsia karnevalil kasvanud. Karneval toimub Löwenruh’ ajaloolises miljöös ja see suurejooneline kostümeeritud linnarahva pidu toob pealtvaatajaid kokku nii pealinnast kui ka kaugemalt,“ kutsub Riibe külastajaid selgi korral värskes õhus kultuuri nautima ja toredat kaupa ostma.

„Kutsume teid imetlema kuulsaid Veneetsia  maske, mis on igal aastal erinevaid, ning veelgi enam – kostüüme ja õhustikku. See karneval on kindlasti linna kultuurisündmuste pärl, killuke Veneetsiat kaunis ajaloolises Löwenruh’ pargis,“ rääkis Vadim Antsupov, kes on Veneetsia Karnevali peakorraldaja.

  • Kevadlaat ja karneval on sissepääs kõigile TASUTA.
Head Uudised GoodNews