1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Laupäeval toimub Nõmmel XI Paul Kerese tänava vabaõhu maleturniir
Laupäeval toimub Nõmmel XI Paul Kerese tänava vabaõhu maleturniir

Laupäeval toimub Nõmmel XI Paul Kerese tänava vabaõhu maleturniir

Sel laupäeval algusega kell 11 toimub Paul Kerese tänava ja Lootuse puiestee nurgal asuvas Nõmme pargis juba XI korda Paul Kerese tänava vabaõhu maleturniir.

Paul Kerese tänava ja Lootuse puiestee nurgal asuvas pargis toimus 1988. aastal meie malekuulsusele Paul Keresele pühendatud vabaõhuturniir. Turniiri alguses räägib Paul Kerese tähendusest ja kustumatust mälestusest male suurmeister ja mitmekordne Eesti meister Kaido Külaots.„Paul Kerese mälestuse jätkuvaks austamiseks otsustasin 2011. aastal alustada samalaadse kiirmaleturniiri korraldamist. Alates sellest ajast olen pühendunud selle traditsiooni jätkamisele aastast aastasse, et luua malearmastajatele võimalus võistelda vabas õhus ja jagada oma kirge ühe maailma vanima mängu vastu,” ütles peakorraldaja Jüri Ratas.

Tänavu toimub maleturniir juba üheteistkümnendat korda, mis toob sarnaselt varasemale ka tänavu kokku malemängijaid Eestimaa erinevatest paikadest. “Mul on hea meel, et antud turniiri näol oleme loonud sõbraliku ja toetava malemängu keskkonna, kus saab sõlmida uusi sõprussidemeid ning kohata auväärseid vastasmängijaid, mis lisab võistlusele veelgi põnevust ja emotsioone,” sõnas Jüri Ratas.

Vabaõhuturniir on jätkuvalt kõigile osavõtjatele tasuta ning arvestust peetakse kahes vanuseklassis: noortele sünniaastaga 2011 või hiljem ning täiskasvanutele. “Loomulikult võivad ka alla 12-aastased soovi korral osaleda täiskasvanute arvestuses, kuid arvestada tuleb, et turniirid toimuvad samaaegselt, mis tähendab, et osaleda saab ainult ühel turniiril,” selgitas Ratas.

Rohkem infot siit!

Head Uudised GoodNews