1. Avaleht
  2. Haridus
  3. LEGENDAARSED ÕPPEJÕUD ON TAGASI! Legendaarsed õppejõud naasevad Tartu Ülikooli loenguid andma
LEGENDAARSED ÕPPEJÕUD ON TAGASI! Legendaarsed õppejõud naasevad Tartu Ülikooli loenguid andma

LEGENDAARSED ÕPPEJÕUD ON TAGASI! Legendaarsed õppejõud naasevad Tartu Ülikooli loenguid andma

Marju Lauristin
Emeriitprofessor Marju Lauristin

Tartu Ülikooli vilistlaskokkutuleku päeval, 21. mail saab Tartu Ülikoolis kuulata legendaarsete kunagiste ja tänaste õppejõudude loenguid. Teiste seas annavad loenguid kolm Tartu Ülikooli emeriitprofessorit ja kolm emeriitdotsenti.

Tartu Ülikooli turunduse peaspetsialisti Teele Araku sõnul annavad avalikke loenguid paljude teadusvaldkondade ühtaegu kõige armastatumad ja kardetumad õppejõud. “Oleme valinud loenguid pidama õppejõud, kelle nimi tekitab paljudes vilistlastes nostalgiat. Just nende õppejõudude mõtetest on saanud pärimus ja tegudest legendid, mis tudengkonnas tänini levivad,” rääkis Arak.

Sotsiaalteaduste valdkonnast peavad avalikke loenguid emeriitprofessor Marju Lauristin ja võrdleva õiguse professor Raul Narits. Humanitaarteaduste ja kunstide valdkonnas saab kuulata aga emeriitdotsent Reet Kasiku ja vanaaja ajaloo emeriitdotsent Märt Tänava loenguid.

Loodus- ja täppisteaduste teemalisi loenguid peavad emeriitdotsent Lembi Tamm, emeriitprofessor Ene-Margit Tiit, teoreetilise informaatika dotsent Rein Prank, tarkvaratehnika professor Marlon Dumas ning lektor Anne Villems. Meditsiiniteaduste valdkonnas esinevad loengutega Aavo-Valdur Mikelsaar ja Teet Seene.

Lisaks loengutele on huvilistel võimalik võtta osa õppehooneid tutvustavatest ringkäikudest. Sissepääs loengutele ja ringkäikudele on tagatud kõigile vilistlaskokkutuleku “Möödaläinud ajad” osalistele sündmuse pääsmega. Täpsem info külalisloengute ajakava ja teemade ning ringkäikude kohta leiab vilistlaskokkutuleku kodulehelt.

Veel kuni aprilli lõpuni on võimalik soetada 21. mail toimuva läbi aegade suurima Tartu Ülikooli vilistlaskokkutuleku “Möödaläinud ajad” pileteid soodushinnaga. 30. aprillini maksab kokkutuleku pilet vilistlasportaaliga utalumni.ee liitunutele 25 eurot. Tudengitele ja pensionäridele kehtib kuni 30. aprillini soodushind 15 eurot. Tavapileti maksumus on 35 eurot, tudengitele ja pensionäridele 20 eurot.

Head Uudised GoodNews