1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. UUS FILM! Linastub film eestlase ja taanlase nägu fiktiivkunstnikust Manuel Kaminskist
UUS FILM! Linastub film eestlase ja taanlase nägu fiktiivkunstnikust Manuel Kaminskist

UUS FILM! Linastub film eestlase ja taanlase nägu fiktiivkunstnikust Manuel Kaminskist

posterSellest nädalast hakkab Eesti kinodes jooksma kunagi filmiga „Good Bye, Lenin“ kuulsaks saanud sakslase Wolfgang Beckeri uus teos „Mina ja Kaminski“. See on Daniel Kehlmanni menuromaanil põhinev mängufilm auahne ajakirjaniku Sebastian Zöllneri (Daniel Brühl – „Võidu nimel“ ehk „Rush“, 2013) ja elutee koidikul oleva kunstniku Manuel Kaminski ühisest teekonnast.

New Yorgi ja Pariisi kunstiringkondades mängleva kerglusega figureerivat noort Kaminskit kehastab Tambet Tuisk. Vana Kaminskit mängib kuulus taani karakternäitleja Jesper Christensen, keda kinokülastajad tunnevad viimastest James Bondi filmidest. See on road-movie isiklikest ambitsioonidest, sõprusest ja luhtunud armastusest.

Tuisk annab näo nägemist kaotavale noorele kunstnikule, kes kuulsusrikaste arhiivikaadrite läbi ellu äratatakse. Tema ja taanlase Christenseni loodud karakter nimega Manuel Kaminski on resoluutne, aga samas mänguline loojanatuur, kelles peituv jõulisus on eeskujuks igale inimesele. See tragikoomiline seiklusfilm pilab kunstiringkondade kõrkust, 21. sajandi pealiskaudset teotahtelisust ning sugulussidemete materialiseerumist.

„Mina ja Kaminski“ linastub Eesti kinodes alates 6. maist. Tallinnas näeb filmi kinodes Artis ja Coca-Cola Plaza ja Tartus kinos Ekraan. Sel neljapäeval kell 18.45 toimub Artises filmi esilinastus, millele teeb sissejuhatuse Daniel Kehlmanni kirjutatud raamatu eesti keelde tõlkinud Kristel Kaljund.

VAATA TREILERIT!

Head Uudised GoodNews