1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Loodi inimõiguste giid! Inimõigused inimestele lähemale
Loodi inimõiguste giid! Inimõigused inimestele lähemale

Loodi inimõiguste giid! Inimõigused inimestele lähemale

Inimesi saab kaitsta vaid juhul, kui nad on oma õigustest teadlikud. Selleks, et teadlikkust tõsta, on Eesti Inimõiguste Keskuse ning Läti ja Leedu inimõigusorganisatsioonide koostöös valminud veebikeskkond Inimõiguste giid, mis pakub abi inimõiguste mõistmisel erinevates olukordades.

Giidis tutvustatakse erinevaid inimõiguste valdkonna teemasid arusaadavas keeles, tuuakse näiteid elulistest olukordadest ja selgitatakse, mida teha ja kuhu pöörduda, juhul kui inimõigusi on rikutud. Nii saab täpsemalt teada, millised on sõnavabaduse piirid meedias, kuidas käituda vahistamise ja kinnipidamise korral või millistel juhtudel tohib inimese paigutada psühhiaatriahaiglasse.

Eesti Inimõiguste Keskuse tegevjuht Egert Rünne sõnas: “Inimõiguste keskusse helistavad ja kirjutavad inimesed, kes ei suuda oma õiguste eest seista, kuna infokillud on laiali ja õigustekstides orienteerumine keeruline. Uus veebikeskkond annab konkreetsete teemade puhul võimaluse hinnata ise oma olukorda ning vajadusel leida konkreetne organisatsioon abi saamiseks.”

Inimõiguste giid on pidevalt täienemas, mille jooksul teemasid lisatakse, uuendatakse ja täiendatakse. Samuti saab platvorm olema ka vene ja inglise keeles.

Inimõiguste giidiga saab tutvuda SIIN!

Head Uudised GoodNews