1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. LOODUSRETK I Loodusmatkade sari „Aastaajad Tallinna looduses“ jõuab Maarjamäele
LOODUSRETK I Loodusmatkade sari „Aastaajad Tallinna looduses“ jõuab Maarjamäele

LOODUSRETK I Loodusmatkade sari „Aastaajad Tallinna looduses“ jõuab Maarjamäele

Laupäeval, 13. juunil kell 13 on loodusesõbrad oodatud loodusmatkade sarja „Aastaajad Tallinna looduses“ retkele Maarjamäel.

Maarjamäe paekallas on Tallinnas Põhja-Eesti klindi kõige kõrgem ja paremini jälgitav osa. Silmapaistvaim osa paekaldas on Suhkrumäe paljand. Astangu suhteline kõrgus on maksimaalselt 30 meetrit, absoluutne kõrgus 47 meetrit. Kõrgel astangul võib näha kambriumi ja ordoviitsiumi kivimite ilmekaid paljandeid.

Maarjamäe klindil asuv loopealne on kasvukohaks väärtuslikele taimekooslustele, kuhu kuuluvad mitmed haruldased taimeliigid nagu aasnelk, püstkivirik ja alpi nurmikas. Lisaks tähtsatele elupaikadele nagu loopealne ja klint asub seal ka klindialune mets. Pangamets on suhteliselt noor, vanimate puude vanus on ligikaudu 100 aastat.

Retkel osalemine on tasuta, kuid vajalik on eelnev registreerimine: eestikeelne grupp; venekeelne grupp. Giidideks on retkel Peeter Pihlak (eesti keeles) ja Aleksandra Muratova (vene keeles).

Registreerudes tuleb kindlasti silmas pidada koroonaviiruse ennetusmeetmeid: grupis kogunemine ei ole soovitav riskirühma kuuluvatele inimestele ning osaleda tohivad vaid haigussümptomiteta inimesed. Retkel tuleb järgida 2+2 reeglit ja soovituslik on kanda kaitsemaski.

Loodusretke korraldab Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet Keskkonnainvesteeringute Keskuse toel.

Rohkem teavet Maarjamäe, elurikkuse ja ajaloo kohta leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews