1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. LUGEMINE ON POPP I Karantiinitingimused muutsid tudengitest raamatumüüjate müügitöö vägagi edukaks
LUGEMINE ON POPP I Karantiinitingimused muutsid tudengitest raamatumüüjate müügitöö vägagi edukaks

LUGEMINE ON POPP I Karantiinitingimused muutsid tudengitest raamatumüüjate müügitöö vägagi edukaks

Sellel suvel ei saanud viiruse tõttu enamus raamatumüüjatest tudengitest USA-sse müügitööd tegema minna. Lahendusena leiti võimalus sõita hoopis Inglismaale, kus müük osutus viiruse situatsioonis vägagi edukaks.

Kui eelmisel suvel sõitis Eestist USA-sse hariduslikke raamatuid müüma tervelt 374 tudengit Eestist, siis sellel suvel olid USA piirid enamikule tudengitele kinni. USA-sse õnnestus sõita vaid 14-l tudengil, kes said oma viisa kätte enne piirangute kehtestamist. 119 tudengit suundus müügitööd tegema esmakordselt hoopis Inglismaale ning osa tudengitest jäi Eestisse, et tegeleda siin heategevuslikele projektidele annetajate leidmisega.

„Meie moto on, et „Leiame alati lahenduse“ ja kuna tudengid olid terve eelneva aasta pikalt müügitööd harjutanud, siis taheti neid oskuseid ikkagi proovile panna ja leidsimegi võimaluse sõita hoopis Inglismaale,“ selgitas Southwestern Advantage Eesti esindaja Erki Kukk.

Kukk märkis, et kuigi eelmise aasta 374 inimese asemel tegi müügitööd sellel suvel 133 tudengit, siis tulemused on ikkagi muljetavaldavad, sest liikumispiirangute ja koduõppe mõjul oli huvi tudengite müüdavate hariduslike raamatute ja õpikute vastu tavapärasest tunduvalt suurem.

„Kui möödunud aastal müüdi ligi 900 000 ühikut ehk ligi 18 miljoni dollari väärtuses raamatuid, siis seekord jäi see number 200 000 ühiku ja 4 miljoni dollari juurde. Samas võib öelda, et näiteks need 17 tudengit, kes ikkagi said USA-sse sõita, tegid ligi poole võrra rohkem müüki, kui nad tavapäraselt oleks teinud,“ lausus Kukk.

Kuna koduõpe oli aktuaalne ka Inglismaal, siis ka seal tunti raamatute vastu suurt huvi. Kukk märkis, et tulevikus siiski jääb Southwestern Advantage fookusesse USA, sest Inglismaa turg jääks liiga väikeseks, logistika on tunduvalt keerulisem ning raamatud ise on suuremas osas suunatud just USA turule.

„Selle suve kogemus näitas, et saame vajadusel hakkama ka viiruse tingimustes. Alustame uut hooaega ja uute tudengite värbamist siiski lootuses, et järgmisel suvel enam reisipiiranguid ei ole.“

Esimest korda osalesid Eesti tudengid Southwestern Advantage suvetööl 2001. aastal. Nüüdseks on programmist välja kasvanud Baltimaade üks edukamaid tudengiorganisatsioone, mille tegevusest on rahvusvahelise elu- ja töökogemuse saanud ligi 3000 Eesti tudengit.

Head Uudised GoodNews