1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. MAAKONNAVISIIT I Riigipea on kolmepäevasel Järvamaa visiidil
MAAKONNAVISIIT I Riigipea on kolmepäevasel Järvamaa visiidil

MAAKONNAVISIIT I Riigipea on kolmepäevasel Järvamaa visiidil

President Kersti Kaljulaid on tänasest neljapäevani maakonnavisiidil Järvamaal, kus kolme päeva sisse mahuvad kohtumised omavalitsusjuhtide ja kohalike ettevõtetega, mitme koolipere ning kohapealse eestvedajaga.

Täna kõneleb riigipea kooliaasta alguse puhul Türi Põhikooli avaaktusel. Seejärel on plaanis Türi Perepesa külastus, mis pakub kogukonnale ja lastega peredele kokku saamise kohta ja tugiteenuseid. Samuti tutvub president Kaljulaid mesindusseadmete valmistamise ja mesindusega tegeleva ettevõttega Asten Mesindus. Teisipäeva õhtupoolikul on veel plaanis kohtumine Türi kogukonnaseltsi ja volikoguga.

Kolmapäeva hommikut alustab riigipea puiduettevõtte Natural ja loomakasvatusfarmidele sisustust tootva ettevõtte Latter NT külastamisega. Seejärel kohtub ta Türi Kevade Kooli perega ja teeb pärastlõunal kohalike koolilastega jooksuringi ümber Türi järve. Päeva on planeeritud ka kohtumine Kaitseliidu Järva malevaga ning Eesti Ringhäälingumuuseumi ja Saara Kirjastuse külastus.

Neljapäeva hommikul kohtub president Kaljulaid Järvamaa Omavalitsuste Liidu juhatusega, annab ühiskonnaõpetuse tunni Paide Gümnaasiumi abiturientidele, külastab Paide Masinatehast ja tutvub Paide Teatri uue projektiga.

Head Uudised GoodNews