1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Kunstioksjon
  4. MAINEKAS OKSJON JUBA HOMME! Haus Galerii sügisoksjonit juhib Marko Reikop
MAINEKAS OKSJON JUBA HOMME! Haus Galerii sügisoksjonit juhib Marko Reikop

MAINEKAS OKSJON JUBA HOMME! Haus Galerii sügisoksjonit juhib Marko Reikop

Marko Reikop Foto: Indrek Galetin/Wikimedia Commons, Nagi BY-SA
Marko Reikop
Foto: Indrek Galetin/Wikimedia Commons, Nagi BY-SA

Haus Galerii oksjoneid on juba üle kümne aasta läbi viinud armastatud teletäht Marko Reikop, keda eestlased on harjunud nägema naeratavana ekraanil. Marko ise arvab, et oksjonipidaja ameti pidamiseks ei pea olema mingeid erilisi eeldusi. “Ma olen oksjonit pidades see, kes ma olen,” ütleb ta. “Teen seda nii, et inimesed tunneksid end mugavalt, et toimuv oleks sõbralik ja humoorikas ja muidugi et kunstiteos müüdud saaks.”

Marko seniste kogemuste põhjal on enampakkumisele läinud kunstiteoste üldpilt aastate jooksul väga kirju olnud ja Haus Galerii on seejuures pikema ajalooga mainekas oksjonimaja, mille oksjonitelt on läbi käinud suur osa Eesti kunstiparemikust. Müügis on olnud kuulsate kunstnike loomingut, nagu näiteks Eduard Viiralti, Konrad Mägi ja paljude teiste tuntud autorite töid, kuid samas ka neid, keda Marko ei teadnudki, nagu ta ka tunnistab. “Kuigi meie kultuuriajalugu on lühike, siis Eesti kunst on rikas!” arvab kauaaegne oksjonipidaja. Järgmisel oksjonil välja pandavate kunstiteostega tutvumine on tal hetkel käsil.

Marko usub, et kunstioksjonid on vajalikud, sest nii saavad inimesed kunsti omandada ning kunstnik või teose omanik saab tagasi oma investeeringu ja saab ka teenida. “Oksjon ei saa tekkida tühjale kohale — kui on hea töö ja sellele mitu tahtjat, siis tuleb ka enampakkumine,” lisab ta.

Haus Galerii sügisoksjon toimub 30. oktoobril ja siis võib Marko Reikopit taas tema huvitavas kõrvalametis näha. Enampakkumisele minevad kunstiteosed on juba praegu Haus Galeriis nähtavad ja nauditavad.

Haus Galerii sügisoksjon leiab aset 30. oktoobril algusega kell 18.00 galerii ruumides Tallinna vanalinnas Uus tn 17.

KATALOOGIGA SAAB TUTVUDA SIIN!

VAATA OKSJONILE MINEVAID TEOSEID!

Head Uudised GoodNews