1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Marko Mihkelson ja Keit Pentus-Rosimannus kohtuvad USA juhtivate senaatorite ja kongresmenidega
Marko Mihkelson ja Keit Pentus-Rosimannus kohtuvad USA juhtivate senaatorite ja kongresmenidega

Marko Mihkelson ja Keit Pentus-Rosimannus kohtuvad USA juhtivate senaatorite ja kongresmenidega

keit-pentus-rosimannusVäliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ja aseesimees Keit Pentus-Rosimannus võtavad tänasest neljapäevani osa kolme Balti riigi delegatsioonide kohtumistest Ameerika Ühendriikide Kongressi juhtivate liikmetega Washingtonis, et keskenduda julgeolekualasele koostööle USAga.

Kohtumiste peateemaks on USA ja Euroopa liitlaste suhted, aga ka Eesti ning teiste Balti riikide ja USA suhted uue administratsiooni ajal.

Mihkelson kohtub teisipäeva hommikul senaator Joe Manchiniga, kes on relvajõudude komitee liige ning üks võimalikest välisministri kandidaatidest.

Balti riikide parlamendisaadikute ühisvisiit algab seejärel  kohtumisega Esindajatekoja Balti sõprusgrupi kaasesimeeste John Shimkuse ja Adam Schiffiga. Teisipäeva lõpetab ümarlaud mõttekoja Heritage teaduritega julgeoleku ja NATO teemadel.

Kolmapäeval  toimub parlamendisaadikute ühiskohtumine Senati vabariiklaste juhi Mitch McConnelliga ja Senati välisasjade komitee esimehe Bob Corkeriga. Kohtumisel McConneliga osalevad veel senaatorid Richard Burr (luurekomiteee esimees), Ben Cardin (välisasjade komitee aseesimees), John McCain (relvajõudude komitee esimees), Richard Durbin (kaitseeraldiste komitee aseesimees), Robert Menendex, John Barrasso, Joni Ernst, Chris Murphy ja Sherrod Brown.

Samuti kohtuvad Balti riikide parlamentäärid Esindajatekoja välisasjade komitee esimehe Ed Roycei ja aseesimehe Eliot Engeliga.

Mihkelson ja Pentus-Rosimannus osalevad ka USA Kongressi OSCE komitee korraldatud foorumil, kus käsitletakse julgeolekuolukorda Balti riikides ning mõttekojas Atlantic Council toimuval ümarlaual.

Neljapäeval kohtuvad kolme Balti riigi parlamendisaadikud Senati relvajõudude komitee esimehe John McCainiga. Mihkelson ja Pentus-Rosimannus kohtuvad kahepoolselt ka Esindajatekoja luurekomitee esimehe Devin Nunesiga.

Head Uudised GoodNews