1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. MEIE INIMESED! Tallinna Ülikooli meeskoor saavutas meeskooride konkursil teise koha
MEIE INIMESED! Tallinna Ülikooli meeskoor saavutas meeskooride konkursil teise koha

MEIE INIMESED! Tallinna Ülikooli meeskoor saavutas meeskooride konkursil teise koha

Tallinna Ülikooli meeskoor saavutas meeskooride konkursil teise koha
Foto: Tallinna Ülikooli Meeskoor

Tallinna Ülikooli (TLÜ) meeskoor saavutas laupäeval Suurbritannias tähtsaimal meeskooride konkursil oma kategoorias teise koha.

TLÜ meeskoor saavutas kõrge koha konkursil Cornwall International Male Voice Choral festival.

Konkursil võisteldi meeskooride kategoorias (kuni 40 lauljat), kus osales kokku 12 koori. TLÜ meeskoor esitas Veljo Tormise, Rein Rannapi ja Felix Mendelssohni loomingut.

Žürii esimees Ben Parry kiitis koori head kõla, tasakaalu ja lauljate diktsiooni: “Hea dünaamika, lugude karakter oli hästi edasi antud.” Lisaks Ben Parryle hindasid koore veel Alan Simmons, Christopher Gray ja Rob Elliott.

Cornwall International Male Voice Choral festival on üks suuremaid ja olulisemaid meeshäältele mõeldud rahvusvahelisi festivale maailmas, mida korraldatakse alates 2003. aastast. Sel aastal võtab konkursist osa üle 50 mees- ja poistekoori nii Kanadast, Hispaaniast, USA-st, Venemaalt, Saksamaalt, Šveitsist kui ka Inglismaalt.

TLÜ meeskoor on neljakümnest laulumehest koosnev aktiivne seltskond, mida on läbi aastate juhtinud dirigendid Jüri Rent ja Indrek Vijard. Koori muusikaalaste tegevuste hulka kuuluvad ülesastumised ülikooli aktustel ja tähtsündmustel ning palju muud põnevat.

Head Uudised GoodNews