1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Microsoft käivitab koostöös Baltikumi ülikoolidega digitaalsete oskuste arendamise programmi
Microsoft käivitab koostöös Baltikumi ülikoolidega digitaalsete oskuste arendamise programmi

Microsoft käivitab koostöös Baltikumi ülikoolidega digitaalsete oskuste arendamise programmi

Koostöös Estonian Business Schooli (EBS), Läti Ülikooli innovatsioonikeskusega (LUMIC) ning Vilniuse ISM-i juhtimis- ja majandusülikooliga käivitab Microsoft uue digitaalsete oskuste arendamise programmi, mis on kättesaadav kõigile Eesti, Läti ja Leedu elanikele. Programmi eesmärk on toetada kokku enam kui 10 000 inimest uute digitaalsete teadmiste ja oskustega, mis on praegusel ajal tööturul enim nõutud ja vajalikud.

Digitaalsete oskuste arendamise programm on individuaalne õppeprogramm, mis põhineb iseõppimisel, võimaldades programmis osalejatel valitud tempos omandada tööturul vajalikke teadmisi. Uue koolitusprogrammi sihtrühm on nii tudengid kui ka erinevate elukutsete esindajad, olenemata vanusest ja valdkonnast, kus nad töötavad. Programm koosneb kahest moodulist: esimene moodul hõlmab andmeid ja ärianalüütikat ning teine moodul võimaldab programmis osalejatel omandada teadmisi rakenduste loomise ning tarkvara ja süsteemide kujundamise, valmistamise ja testimise kohta. Kaheksa nädala jooksul täiendatakse kursuse materjale ja iseõppimist praktiliste tundidega (veebiseminaridega), mille käigus annavad programmi juhid koos valdkonna ekspertidega koolitatavatele ülevaate sellest, kuidas omandatud teadmisi praktikas kasutada saab.

„Kogu maailma tööturul toimuvad kiired ja laiahaardelised muutused ning kaugtööga seotud protsesside digitaliseerimine ja automatiseerimine toob endaga kaasa uued nõutud oskused, mis on vajalikud konkurentsivõime tõstmiseks tööturul. Maailma Majandusfoorumi viimase uuringu tulemused näitavad, et umbes 50% töötajatest vajavad järgmise viie aasta jooksul ümberõpet. On oluline mõista, et kõik ei ootaks viie aasta möödumist, vaid mõtleksid uute teadmiste ja oskuste peale juba praegu, mis aitavad uusi tehnoloogiaid edukalt enda kasuks pöörata ja olla tööturul nõutavad nii praegu kui ka tulevikus,” rõhutas Anke den Ouden, Microsofti peadirektor Kesk- ja Ida-Euroopa riikides.

“Juhtidele, kes igapäevaselt ei tegele IKT valdkonnas, võivad andmete või IT-ga seotud teemad meelehärmi valmistada. DESI 2019 indeksi järgi on digitehnoloogia rakendamine Eesti ettevõtetes pigem madal ning andmete kasutamine otsuste tegemisel piiratud. Digioskuste puudumine ongi peamiseks põhjuseks, miks digitaliseerimine pole ettevõtete seas eriti populaarne. Käesoleva programmiga saame pakkuda täiendkoolitust, mis aitab mitte IT-juhtidel saada enesekindlamaks andmete kasutajaks, et seeläbi teha paremaid äriotsuseid,” rõhutas EBS tooteportfelli hangete projektijuht ja programmi kohalik eestvedaja Mirell Merirand.

„Balti digitaalsete oskuste arendamise programmi” raames saab õppimiseks valida nelja tasuta kursuse vahel: 

  1. Majandustegevuse analüüs. See suund hõlmab andmetöötluse oskuseid, nagu andmete visualiseerimine ja analüüs, pilvandmetöötluse alused ning nende rakendamine majandustegevuse arendamise eesmärgil.
  2. Andmete analüüs. Andmete analüüsi kursuse raames õpitakse andmete visualiseerimise põhitõdesid, oskusi töötamiseks Microsofti platvormiga Power BI ja muid põhioskusi, mis aitavad andmeid mistahes valdkonnas kasutada.
  3. No-code ja low-code programmide arendamine. Selle kursuse raames omandatakse tarkvara- ja süsteemidisaini teadmised ning arendus- ja testimismeetodid.
  4. Rakenduste arendamine. Teadmised rakenduste arendamise kohta võimaldavad välja töötada rakendusi, mis aitavad lihtsustada, parendada ja automatiseerida majandustegevust.

Programmi lõpus peavad õpilased läbima testi, et saada lõpetamise kohta tunnusmärk. Soovi korral võib iga koolitusprogrammis osaleja õpinguid jätkata ja valmistuda Microsofti sertifikaadi eksamiteks. Programmi kõige motiveeritumatel osalejatel on võimalus registreeruda virtuaalsele praktikale, mille käigus saavad nad oma teadmisi proovile panna ja neid elus rakendada.

Õpingud on tasuta ja toimuvad inglise keeles. Kursustele saab registreeruda kuni 31. detsembrini.

Head Uudised GoodNews