1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Mihkelson ja Stoicescu arutavad Euroopa Liidu kolleegidega Ukraina toetamist ja liidu laienemist
Mihkelson ja Stoicescu arutavad Euroopa Liidu kolleegidega Ukraina toetamist ja liidu laienemist

Mihkelson ja Stoicescu arutavad Euroopa Liidu kolleegidega Ukraina toetamist ja liidu laienemist

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ja riigikaitsekomisjoni esimees Kalev Stoicescu osalevad täna ja homme Euroopa Liidu parlamentide välis- ja julgeolekupoliitika ning julgeoleku- ja kaitsepoliitika konverentsil, kus arutatakse Euroopa julgeoleku tugevdamist, ELi laienemist ja Ukraina edasist toetamist.

Brugges toimuval parlamentaarsel konverentsil arutatakse kahe päeva jooksul Ukraina toetamist võitluses agressioonisõda jätkava Venemaaga ning ELi jätkuvat laienemisprotsessi. Samuti räägitakse kohtumisel ELi välis- ja julgeolekupoliitika ning julgeoleku- ja kaitsepoliitika prioriteetidest ning ühisest visioonist julgeoleku- ja kaitsevaldkonnas.

Konverents on osa Belgia Euroopa Liidu Nõukogu eesistumisest, mis kestab 1. jaanuarist kuni juuni lõpuni. Belgia eesistumise prioriteetide hulka kuuluvad õigusriigi, demokraatia ja ELi ühtsuse kaitsmine ning Euroopa rolli tugevdamine maailmas.

Konverentsi järel kohtuvad Mihkelson ja Stoicescu Brüsselis NATO peakorteris NATO luurevaldkonna abipeasekretäri Scott Bray ning kaitsepoliitika ja planeerimise abipeasekretäri Angus Lapsleyga, et arutada liitlaste püüdlusi võimalikult kiiresti ellu rakendada NATO uuenevat heidutus- ja kaitsehoiakut ning regionaalseid kaitseplaane.

Head Uudised GoodNews