1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. Mihkelson: kui kaotame Ukrainas, siis kaotame ka Lähis-Idas
Mihkelson: kui kaotame Ukrainas, siis kaotame ka Lähis-Idas

Mihkelson: kui kaotame Ukrainas, siis kaotame ka Lähis-Idas

Riigikogu väliskomisjon ja riigikaitsekomisjon kohtusid 1. novembril Norra parlamendi välis- ja kaitsekomisjoni delegatsiooniga.

Väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson tervitas Norra kolleege ja kinnitas, et Venemaa Ukraina-vastane agressioon on meie jaoks jätkuvalt prioriteet. „Sõda käib ka Lähis-Idas ning me näeme nende vahel seoseid. Kui me kaotame Ukrainas, siis kaotame igal pool, sealhulgas Lähis-Idas,“ toonitas Mihkelson.

Mihkelson tõi esile, et Venemaa nagu ka Hiina strateegilised eesmärgid on pikaajalised ning Venemaa positsioon on piisavalt tugev, et jätkata nende eesmärkide poole pürgimist pikka aega ning seda oma rahva heaolu hinnaga. „Venemaa eesmärk on lõpetada USA hegemoonia ja hävitada Euroopa julgeolekuarhitektuur. Järgmisel aastal kulutavad nad 60 protsenti riigieelarvest sõjale, see on kõigest sõjakulutuste avalik osa. Liitlased ei tohi seda alahinnata,“ tõdes ta.

Väliskomisjoni esimees kinnitas, et Norra abi Ukrainale on väga suure väärtusega, kuid nentis, et liitlastel pole endiselt ühtset nägemust sellest, milline peaks olema selle sõja lõpp. „Ukrainlaste võitlusvaim on tugev, kuid neil on vaja tehnikat ja moona. Meie abi peab püsima vankumatult tugev. Samuti on oluline, et Rootsist saaks võimalikult kiiresti NATO liige,“ märkis esimees.

Ukrainlaste võitlusvaim on tugev, kuid neil on vaja tehnikat ja moona. Meie abi peab püsima vankumatult tugev.

  • Kohtumisest võtsid osa ka riigikaitsekomisjoni aseesimees Leo Kunnas ning liige Meelis Kiili, samuti väliskomisjoni liikmed Eerik-Niiles Kross ja Anti Poolamets.
Head Uudised GoodNews