1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Milline õpilasfirma saavutas virtuaalsel laadal suurima käibe?
Milline õpilasfirma saavutas virtuaalsel laadal suurima käibe?

Milline õpilasfirma saavutas virtuaalsel laadal suurima käibe?

Nädalavahetusel esmakordselt täielikult veebi vahendusel toimunud aasta suurima õpilasfirmade laada tooted olid eriti uudsete lahendustega. Suurima käibe saavutas koduõppest inspiratsiooni saanud õpilasfirma Voods, mis toodab multifunktsionaalseid voodilaudu.

Õpilasfirmade programmi juhtiva Junior Achievement Estonia tegevjuht Kersti Loor sõnas, et esimene täielikult virtuaalne laat läks üldiselt edukalt ning paljud õpilasfirmad olid nende laadabokse videosilla vahendusel külastanud klientide hulgast isegi üllatunud. „Populaarseimatel ettevõtetel käis laada jooksul ligi 40 huvilist nendega veebikaamera vahendusel juttu ajamas ja toodete kohta uurimas. See on väga hea tulemus, kuigi traditsioonilise laada kogemusele jääb see ikkagi alla,“ märkis Loor ning lisas, et õpilasfirmasid koondav e-pood aadressil Opilasfirma.ee jääb avatuks ning õpilasfirmad ootavad kõiki huvilisi.

Täpsemat müügistatistikat ja külastajate numbreid alles kogutakse, kuid erinevate žüriide lemmikud selgusid juba laada veebiülekande jooksul. Eriti jäi hindajatele silma, et koduõppe olukorras on õpilaste tooted muutunud isegi tehniliselt keerulisemaks, mida kajastavad ka laada müügitulemused. „Kui tavapärasel laadal on ringi käies hea õpilastelt osta erinevaid söödavaid tooteid, siis veebi vahendusel nii lihtsalt maitsmiseks asju ju ei osta. Seega oli selliste toodete käive madalam ja üleüldse on sellel aastal n-ö kohapeal söömiseks mõeldud toodetega õpilasfirmasid vähem. Õpilasfirmad on sellel õppeaastal väga uuenduslikud ja tooted nutikad,“ lausus Loor.

Virtuaallaada suurima käibega õpilasfirmaks osutus õpilasfirma Voods Vanalinna Hariduskolleegiumist, mille toode on otseselt inspireeritud koduõppe olukorrast. Nimelt toodab Voods voodis, diivanil või laua taga kasutamiseks mõeldud multifunktsionaalset voodilauda. Kokkupandaval laual on tahvelarvuti tugi, augud juhtmete jaoks, joogitopsi hoidja ning tänapäevastele õpilasfirmadele kohaselt on see täielikult toodetud mööblifirmade puidujääkidest.

ÕF Voods sai Start-up Estonialt ka innovatsioonipreemia. Sama auhinna sai Transfer Wise’ilt ÕF Ultralink Tartu Jaan Poska Gümnaasiumist, kes toodab UV-valgusega baktereid hävitavaid ukselinke ning Ajujahilt ÕF Fivo Tabasalu Ühisgümnaasiumist, kes toodab kompaktseid Šveitsi taskunoa põhimõttel töötavaid võtmehoidjaid.

Teiste auhindade seas jagati välja ka näiteks Negavati eripreemia, mille pälvis ÕF Konnekt, mis pakub platvormi teenuskaartide mobiilis kasutamiseks. Tele2 eripreemia laste ja noorte tervise edendamise eest sai ÕF Brave Kohila Gümnaasiumist, kes pakib vaimse tervise eneseabi loenguid. Sotsiaalmeedia kuningaks tituleeriti ÕF Kontekst, mis toodab humoorikate sõnumitega kondoome. Meisterliku reklaami preemiana jagas Turundajate Liit õlakotte, mütse ja patsikumme kõige osavamalt reklaaminud ÕF A.R.M-ile Kadrioru Saksa Gümnaasiumist.

Kokku osales laadal 239 õpilasfirmat, millest tervelt 31 olid minifirmad ehk 7.-9. klasside õpilaste ettevõtted. Laada otseülekande jooksul tutvustati vaatajatele põnevaid õpilasfirmasid, nende tooteid ja teenuseid, stuudios rääkisid vilistlased oma lugusid nii õpilasfirmade aegadest kui praegusest tegevusest. Soodustingimustel aitas ostetud tooteid kohale toimetada DPD Eesti.

Innovatsioonipreemia ÕF Ultralink Tartu Jaan Poska Gümnaasium UV-dioodiga ukselink
Innovatsioonipreemia ÕF Voods Vanalinna Hariduskollegium Multifunktsionaalne voodilaud
Innovatsioonipreemia ÕF Fivo Tabasalu Ühisgümnaasium Keyholder 1.0
Negavati eripreemia ÕF Konnekt Hugo Treffneri Gümnaasium Platvorm teenuskaartide mobiilis kasutamiseks
Efektiivse reklaami preemia ÕF Pelmeenitrio Tartu Jaan Poska Gümnaasium Pelmeenid
Meisterliku reklaami preemia ÕF A.R.M Kadrioru Saksa Gümnaasium Õlakott, müts, patsikumm
Sotsiaalmeedia kuningas ÕF Kontekst Gustav Adolfi Gümnaasium Kondoom
Meediatähelepanu preemia ÕF Prühted Tallinna 21. Kool Ehted
EBS-i eripreemia ÕF Kärri Põlva Gümnaasium Vahariie
Tele2 eripreemia laste ja noorte tervise edendamise eest ÕF Brave Kohila Gümnaasium Vaimse tervise eneseabi loengud
EEK Mainori tulevikutegija preemia ÕF Konnekt Hugo Treffneri Gümnaasium Platvorm teenuskaartide mobiilis kasutamiseks
EEK Mainori eripreemia vastutustundlikule ettevõttele ÕF Ehe Kild Gustav Adolfi Gümnaasium Loodussõbralikud käsitööehted
Särava stardi preemia MF La RiiDis Kääpa Põhikool Disainriided
Müügipreemia ÕF Dulce Tallinna Lilleküla Gümnaasium Kakaopallid
Müügipreemia ÕF Kolm Küpsist Valgamaa Kutseõppekeskus Cookie crisps
Müügipreemia ÕF Melancholy Tallinna Õismäe Vene Lütseum Riided
Müügipreemia ÕF SleekSheet Läänemaa Ühisgümnaasium Korduvkasutatav kosmeetiline kangasmask
Müügipreemia ÕF Minuveeb2 Rocca al Mare Kool Veebiarendus
Müügipreemia ÕF SaltyHealth Läänemaa Ühisgümnaasium Soolakott
Müügipreemia ÕF Luffa Hugo Treffneri Gümnaasium Naturaalsed nõudepesutooted
Müügipreemia ÕF PlinK Läänemaa Ühisgümnaasium Õla- ja pisitarbekott
Müügipreemia ÕF ImPasta Audentese Erakool Fresh Hand Made Pasta
Müügipreemia ÕF Vitapomm Põlva Gümnaasium Marjatoode
Müügipreemia ÕF VEEL Tallinna Kuristiku Gümnaasium Puidust lõikelaud
Rahva Lemmik ÕF Meemehed Nõo Reaalgümnaasium Meesegud
Laada suurim käive ÕF Voods Vanalinna Hariduskolleegium Multifunktsionaalne voodilaud

Head Uudised GoodNews