1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Minu unistuste kool! Põhja-Tallinna noored kunstnikud kujutasid uut huvialakooli paberil
Minu unistuste kool! Põhja-Tallinna noored kunstnikud kujutasid uut huvialakooli paberil

Minu unistuste kool! Põhja-Tallinna noored kunstnikud kujutasid uut huvialakooli paberil

Stroomi keskuse kõrval Kari 13 kinnistu aial avati improviseeritud lastejoonistuste näituse. Joonistuste autoriteks on Kopli Noortemaja kasvandikud ja Põhja-Tallinna koolide õpilased, kes kujundasid paberil oma unistuste huvikooli.

Foto: Aleksandr Gužov

Uus koolihoone kerkib juba lähiaastatel siia samasse – endise Ranniku gümnaasiumi kinnistule. Kopli Noortemaja kuulutas välja joonistuskonkurssi „Minu unistuste huvikool“, et näha, milline võiks olla uus loodav huvikool linnaosa laste arvates.

Tulemustes ei pidanud pettuma, kujunduselementidena hoone välifassaadil on kasutatud nii südamekujulisi aknaid, erinevaid eksootilisi loomi ja ka Tartu Ülikoolile omaseid sambaid. Joonistuste näol pakuti ka uusi huvialaringe, näiteks ratsutamine.

Põhja-Tallinna vanema kohusetäitja Julianna Jurtšenko sõnul uue hoone ehitamine Kopli Noortemajale on paljude põhjatallinlaste jaoks väga oodatud sündmus.

„Uues majas on senisest palju rohkem ruumi. Näiteks saab Noortemaja endale suure üle 300-ruutmeetrise saali koos kaasaegse audiotehnikaga, mida saab kasutada nii huviringide kui ka linnaosa elanikele erinevate ürituste korraldamiseks. Lisaks saab huvikool 16 uut klassiruumi, sealhulgas labori ning muusika- ja tantsuklasse,“ ütles Jurtšenko.

Joonistuskonkursil osalesid 6-13. aastased lapsed, kes kasutasid vaba fantaasiat ja loovust tulevase kooli visualiseerimisel.

Põhja-Tallinna kogukonnamaja projekt valmib 2019. aasta sügiseks ning olemasolevate plaanide kohaselt hoone saab valmis 2021. aasta märtsiks. Kavandatav hoone on jagatud kaheks – Kari tänava poolsesse ossa kolib linnaosa valitsus ning Vihuri tänavaga külgnevasse hooneossa saab uued ruumid Kopli Noortemaja.

Head Uudised GoodNews