1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Muhus pannakse kolmandat korda legoautode kiirendus meistrivõislustel proovile
Muhus pannakse kolmandat korda legoautode kiirendus meistrivõislustel proovile

Muhus pannakse kolmandat korda legoautode kiirendus meistrivõislustel proovile

13. mail täitub Muhu saare spordihall juba kolmandat korda riigi vingeimate tagasitõmmatavate legoautode ja nende juhtidega, et selgitada välja uus Eesti meister legoautode kiirendussõidus.

Reeglid on samad mis eelnevatel aastatel: kuue meetri pikkusel rajal võistlevad korraga kaks autot. Toimuvad ajasõidud, eliminaatorsõidud ning absoluutkategooria ajasõidud. Auhindu jagatakse kolmes võistlusklassis: Street Power (ühemootorilised legoautod), Street Twin Power (kahemootorilised legoautod) ja Outlaw (kolme ja enama mootoriga legoautod).

Osaletakse kahes vanusegrupis: nooremad (sündinud 2016 või hiljem) ja vanemad (sündinud ajavahemikus 2008–2015). Igas kategoorias ja vanusegrupis saab pärjatud esikolmik, lisaks selgitatakse meistrivõistluste absoluutne esikolmik. Eelmisel aastal toimunud meistrivõistlustel sündis muu hulgas uus Eesti absoluutne rekord, mil Lümanda põhikoolis käiv Joonas Saarela oma legoautoga Outlaw kategoorias raja kõigest 1,22 sekundiga läbis.

Sarnaselt eelmisele aastale, toob ka seekord võistluse peakorraldaja ja autoentusiast Tõnis Hinnosaar oma TH Garage kollektsioonist tutvumiseks ja silmailuks kohale mõned sportautod ja lisaks neile päris ehtsa monsterauto. Masinad tervitavad kõiki osalejaid ja külalisi spordihalli parklas ürituse sissepääsu juures.

  • Võistlustel osalemine on tasuta ja kohapeal on avatud puhvet. Võistlustel osalejad saavad Muhu Liiva kohviku ning Kuivastu kohviku ja poe poolt lisaks magusa üllatuse! Kõik poisid ja tüdrukud on oodatud meistrivõistlustele registreeruma ürituse kodulehel www.klotsikiirendus.ee. Sealt leiab ka täpsemad juhendid ja reeglid.
Head Uudised GoodNews