1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Musamäe Linnaosa Valitsus ehib helkuripuud juba kolmas kord
Musamäe Linnaosa Valitsus ehib helkuripuud juba kolmas kord

Musamäe Linnaosa Valitsus ehib helkuripuud juba kolmas kord

Täna, 5. oktoobril kell 15 hakkas Mustamäel Lepistiku pargis särama taas üks puu – helkuripuu. Puu panid ehtesse Mustamäe Linnaosa Valitsus ja Lääne-Harju politseijaoskonna Mustamäe-Kristiine piirkonna politseinikud.

See on juba kolmas sügis, kui pimeda aja saabudes kutsub Mustamäe Linnaosa Valitsus oma linnaosa inimesi helkuripuud kasutama. Helkuripuult võivad endale helkuri võtta kõik soovijad.

„Pime aeg on käes ja läheb iga päevaga pimedamaks, panen mustamäelastele südamele, et sellisel aastaajal tuleb kindlasti helkurit kanda. Helkuripuult saab selle võtta, kui enda oma on jälle ära kadunud – ja kaduma need paraku kipuvad –, nii et kasutage võimalust! Ega keegi teine meid nähtavaks teha ei saa, selle eest peab ikka ise hoolt kandma,“ märkis Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats.

Varasemad aastad on näidanud, et helkurid kaovad puudelt juba esimestel päevadel, aga pole põhjust muretseda, sest linnaosa valitsus on varunud helkureid rohkem kui varasematel aastatel.

„Helkureid tuuakse puudele kogu aeg juurde ja saan lubada, et neid jagub selle aasta lõpuni. Loodetavasti aitavad meie helkurid ära hoida nii mõnegi ohtliku olukorra,“ lisas Laats.

Politsei sõnul on äärmiselt tänuväärne, et juba mitmendat aastat järjest on linnaosad haaranud juhtohjad helkuripuude rajamise osas. See näitab, kuidas linnaosad hoolivad oma elanike turvalisusest, sest helkur on üks kõige kergemaid abinõusid, kuidas pimedal ajal liikluses silma paista.

Head Uudised GoodNews