1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kirjandus
  4. Müürilehe festivali peaesineja on islandi kirjanik ja aktivist Andri Snær Magnason
Müürilehe festivali peaesineja on islandi kirjanik ja aktivist Andri Snær Magnason

Müürilehe festivali peaesineja on islandi kirjanik ja aktivist Andri Snær Magnason

18. veebruaril tähistab nüüdiskultuuri häälekandja Müürileht oma 15. sünnipäeva festivaliga Genialistide Klubis ja Tartu Uues Teatris – peaesinejaks on rahvusvaheliselt tuntud islandi kirjanik, režissöör ja aktivist Andri Snær Magnason.

Andri Snær Magnason on otsinud mitukümmend aastat lepituspunkti keskkonnahoiu ja nüüdisaegse majandusmudeli vahel. Oma töös analüüsib ta arenenud turumajanduslike ühiskondade valikute tagajärgi, kirjutab oode sulavatele liustikele ja annab endast kõik, et inimene uuesti loodusega kontakti tuua. Andri Snær Magnasoni viimane raamat „Ajast ja veest” ilmus äsja ka eestikeelses tõlkes.

„Magnason on üks tuntuimaid islandi kirjanikke põhjusega: ta oskab kirjutada keskkonnast nii, et see kõnetab emotsionaalselt ja võimaldab meil samal ajal seda analüütiliselt vaadelda. Lisaks kõigele sellele, mis toimub päevasel ajal pealaval, ümbritseb seda ja järgneb sellele ka palju muud – installatsioonid, omanäolised töötoad ja suurejooneline järelpidu, mille peagi välja kuulutame,” ütles festivali peakorraldaja, Müürilehe müügi- ja reklaamijuht Tanel Mütt.

Piletid festivalile on müügil SIIN!

Ürituse leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews