1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Muusikute fond PLMF kutsub juubelihõngulise Tallinna Talvefestivali avakontserdile
Muusikute fond PLMF kutsub juubelihõngulise Tallinna Talvefestivali avakontserdile

Muusikute fond PLMF kutsub juubelihõngulise Tallinna Talvefestivali avakontserdile

XVI Tallinna Talvefestival 14.-21.02 avab homsel sõbrapäeval uksed Rootsi-Mihkli kirikus kell 15 Tallinna muusikakoolide noorte talentidega.

“Tallinna Talvefestival on aastaid toonud veebruarikuisese pimedusse veidike valgust ja pakkunud külalistele kontserdielamusi,” ütleb festivali looja Pille Lill. “Taaskord säravad muusikatalendid erinevates kontserdipaikades, kus kõlamas muusikapärlid nii meilt kui mujalt.”

Pille Lill. Foto: Muusikute fond PLMF

Nädala jooksul, 14.-21. veebruarini avaneb publikul võimalus osa saada mitmetest kõrgetasemelistest kontsertidest. Festivali avakontserdil Rootsi-Mihkli kirikus 14.02 kl 15 rõõmustame linnaelanikke ja külalisi traditsiooniliselt vaba sissepääsuga kontserdiga “Noored talendid söbrapäeval”. Lavale astuvad Tallinna, Lasnamäe ja Nõmme muusikakoolide noored anded.

Kavas kõlab nii Eesti kui maailma heliloojate looming. 18.02 kl 18 esineb Tallinna Raekojas väljapaistev bass Na Kyubo Lõuna-Koreast, kes on Itaalias toimuva rahvusvahelise T.O.S.C.A noorte ooperilauljate konkursi võitja. Temaga koos on laval sopran Yesol Park Lõuna-Koreast ja bariton Massimiliano Viapiano Itaaliast. Lauljaid saadab Piia Paemurru ning kontserdil kõlavad aariad Verdi ja Puccini ooperitest.

Jaan Ots. Foto: Muusikute fond PLMF

Suurejoonelisel galal Estonia Kontserdisaalis 19.02 kl 17 esineb koos muljetavaldava hulga Eesti tippsolistidega Tallinna Muusika- ja Balletikooli sümfooniaorkester, dirigendipuldis Jaan Ots.

Lavale tulevad pianistid Irina Zahharenkova, Kai Ratassepp ja Ralf Taal, viiuldajad Anna-Liisa Bezrodny, Sigrid Kuulmann ja Kristina Kriit, sopranid Pille Lill, Maria Veretenina, Kristina Vähi, Maria Listra ja Marion Melnik, metsosopranid Kadi Jürgens ja Annaliisa Pillak, tenor Oliver Kuusik, bariton Aare Saal, bass Pavlo Balakin, saksofonist Virgo Veldi, trompetist Neeme Ots ja Tallinna Trompetiansambel ning duo Andreas Lend (tšello) ja Allan Jakobi (akordion). Õhtut juhib teletäht Margit Kilumets.

Irina Zahharenkova. Foto: Muusikute fond PLMF

Galal antakse esmakordselt üle Marje ja Kuldar Singi nimeline PLMF preemia “MUBA TALENT 2022” perekond Kelamite poolt.

Festivali lõppkontsert 21.02 kell 18 Tallinna Raekojas, Vabariigi aastapäevale lähistel on pühendatud Eesti muusikale. Keelpillikvarteti Prezioso esituses kõlab Jaan Räätsa Kontsert kammerorkestrile, Arvo Pärdi „Psalom“ ja „Da Pacem Domine“, Ester Mägi „Vesper“ ja Erkki-Sven Tüüri Keelpillikvartett „Lost prayers“.

Alates 2006. aastast on festival pööranud tähelepanu abivajajatele meie ühiskonnas ja PLMF on selleks loonud heateoalgatuse “TÕSTA PILK JA AVA SÜDA”, mis sel korral kogub vahendeid Eesti Vähiliidule liikuva kompuutertomograafi ostmiseks.

PLMF eraldab selleks 20% festivali piletitulust ning kutsume häid inimesi ja organisatsioone ostma nii festivali pileteid kui ka annetama:

  • MTÜ Muusikute täiendõppe keskus
  • EE037700771003227591
  • AS LHV Pank
  • märgusõnaga „Tõsta pilk ja ava süda“.

Festivali kava on nähtav SIIN!
Piletid müügil hinnaga 10-30€ SIIT ja kohapeal.

Head Uudised GoodNews