1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Nädalavahetusel algavad Kalamaja päevad
Nädalavahetusel algavad Kalamaja päevad

Nädalavahetusel algavad Kalamaja päevad

Sel nädalavahetusel toimuvad Põhja-Tallinnas taaskord Kalamaja päevad.

“Ühe tuntuima asumifestivalina soovivad Kalamaja päevad olla eeskujuks teistele kogukonnaüritustele. Võime rõõmuga kinnitada, et meie eesmärk ei ole laieneda. Lähtume igal aastal printsiibist, et saaksime suurendada oma elanike ühtekuuluvustunnet, aidata esile tõusta kohalikel ettevõtjatel ja nende toodetel ning pakkuda külastajatele sisutihedat ja mitmekesist programmi,” ütles päevade projektijuht Marielle Mikson. “Sel aastal toimub Kalamaja päevade põhiprogramm otse asumi südames, Salme kultuurikeskuse ümbruskonnas.”

Inimesi ootavad ka sel aastal suur tänavalaat, töötoad, lasteala, spordihoov, lavalised programmid ja tänavaartistid. Traditsioonide kohaselt toimub 18. mai õhtul pika laua pidu. Pühapäeval avavad üle terve Kalamaja uksed aga ligikaudu sadakond hoovikohvikut.

Pealaval astuvad üles Kristina & Elisa Polov, Desiree tantsustuudio, Kiks, Nagy Bögö, EKA kammerkoor, folkgrupp Savijalakesed, tantsukool Koit, Vene rahvalaulukoor Rodnõje Napevõ, Kalamaja segakoor ja teised.

Kalamajas on osaliselt suletud Salme ja Kalevi tänav ning kogu kultuurikeskuse parkla. Korraldajad paluvad järgida ajutisi liiklusmärke ja arvestada teiste liiklejatega.

Head Uudised GoodNews