1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Neljapäeval algavad Supilinna päevad!
Neljapäeval algavad Supilinna päevad!

Neljapäeval algavad Supilinna päevad!

Neljapäeval, 25. aprillil algavad Tartus 18. Supilinna päevad.

Seekordne kevadpidu kannab laulupeo juubelist inspireerituna alapealkirja „Supilinna hääled“. „Supilinnas on hääli palju: kõik meie inimesed, loomad, loodushääled, aga ka supilinlaste hääled linnaosa eest seismisel või avalikes aruteludes osalemisel või ka meie ajaleht Supilinna Tirin,“ selgitab Supilinna seltsi juht Kristiina Praakli.

Linnaosapäevad algavad neljapäeval koristustalgutega.

Reedel toimuvad arhitektuurilooline ekskursioon ja maastikumäng lastele.

Laupäeval kutsub selts kõiki Supilinna kiigeplatsile laulu- ja tantsupeole. Laste- ja noorterühmadest astuvad üles Pille Muusikatoa, Tähtvere Tantsukeskuse, Shaté Tantsukooli ja JJ-Street Tartu lauljad ja tantsijad, seejärel Allikabänd ja Elleri muusikakooli pärimusmuusika osakonna noored. Laulda ja tantsida saab Tartu mäluasutuste segakoori Mask, meeskoori Gaudeamus ja A. le Coqi kammerkoori eestvedamisel. Tantsuplatsile paluvad Tantsumõmmi ja Upsijate tantsijad ja pillimehed. Rahva tungival soovil on tagasi eelmise aasta publikulemmikud: Supilinna oma bluusimuusik Kaisa Ling Thing ning Merca ja Urve. Platsipäeva peaesinejaks on konkursi Rahvabänd 2018 võitja Nedsaja Küla Bänd Setomaalt. Toimub ka täika, rohkesti töötube ja palju muud põnevat.

Pühapäev on hoovidepäev, mil supilinlased avavad koduõued ja südamed ning kutsuvad kõiki vaatama, kuidas Supilinnas elatakse. Uksed teeb lahti Kesklinna Kool. Toimub lemmikloomade jalutuskäik. Samuti saab nautida kuuriluulet.

Head Uudised GoodNews