1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Nõmme kultuurikeskuses linastub täna film „Elu ja armastus“
Nõmme kultuurikeskuses linastub täna film „Elu ja armastus“

Nõmme kultuurikeskuses linastub täna film „Elu ja armastus“

Täna kell 11 saab Nõmme kultuurikeskuses (Turu plats 2) seenioride kinoklubis näha jaanuaris esilinastunud filmi „Elu ja armastus“.

„Nõmme kultuurikeskusel on märkimisväärne roll Nõmme linnaosa kultuurielu edendamisel. Möödunud nädalal oli võimalus veeta kvaliteetne luule ja muusika õhtu nende eestvedamisel Nõmme muuseumis. Täna on aga kõik filmikunsti austajad oodatud Nõmme kultuurikeskuse suurde saali. Kinnitan, et seenioride kinoklubi raames filmi nautimiseks ei pea olema klubi liige ega seenior,“ rääkis Nõmme linnaosa vanem Karmo Kuri.

Seenioride kinoklubi raames filmi nautimiseks ei pea olema klubi liige ega seenior.

Seenioride kinoklubi tegutses Nõmmel ka varem, siis külastati aeg-ajalt seltskondlikult Kaja kino. Alates septembrist on kino toodud kodule lähemale, aga kuna Nõmmel kinosaali pole, kohandatakse filmi näitamiseks kultuurikeskuse saal. Kinoklubi eesmärgiks on seatud näidata uuemaid Eesti filme. Märtsikuu filmiks valiti alles jaanuaris esilinastunud „Elu ja armastus“.

A.H. Tammsaare samanimelisel romaanil põhinev mängufilm viib meid ühe ootamatu armastusloo keskmesse. Elu ja armastuse järskude pööretega seisavad silmitsi kaks Eesti kirjandusest tuntud ikoonilist tegelast, Irma ja Rudolf. Irma rollis astub üles Karolin Jürise ja Rudolfi rollis Mait Malmsten.

Paljudel on meeles telelavastus „Rudolf ja Irma“, kus peaosades särasid Evald Hermaküla ja Elle Kull. Nüüd, ligi 40 aastat hiljem esmakordselt täispika mängufilmina ekraanile jõudev “Elu ja armastus” annab aegumatutele teemadele värske vaatepunkti, luues üllatavaid paralleele tänapäevamaailmaga.

  • Nõmme kultuurikeskus asub aadressil Turu plats 2. Pilet filmiseansile maksab 4 eurot.
  • Rohkem infot leiab SIIT.
Head Uudised GoodNews