1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Nõmmel tähistatakse emakeelepäeva luule ja muusika saatel!
Nõmmel tähistatakse emakeelepäeva luule ja muusika saatel!

Nõmmel tähistatakse emakeelepäeva luule ja muusika saatel!

Täna on emakeelepäev, mis on pühendatud ilusale eesti keelele ja selle püsimajäämisele. Sel päeval korraldatakse teemakohaseid üritusi kogu Eestis. Nõmmel tähistatakse emakeelepäeva Nõmme muuseumis, kui kell 19 tulevad külla luuletaja Wimberg ja muusik Robert Jürjendal.

„Igapäevaselt me kindlasti ei mõtle, et keel on midagi elavat ja ajas muutuvat. Emakeelepäeval tasub seda kindlasti teha. Kaunis kõne- ja kirjakeel rikastab ning selle kasutamisel areneb keel ka edasi. Selleks, et eesti keel elaks, tuleb seda kasutada,“ sõnas Nõmme linnaosa vanem Karmo Kuri.

Selleks, et eesti keel elaks, tuleb seda kasutada.

Nõmmel on eesti keelt ja kirjandust läbi ajaloo austatud ja siit on pärit mitmed kirjanikud. „Nõmme inimeste seast leiab mitmeid väärikaid kirjanikke nii ajaloost – Marie Under, Friedebert Tuglas, president Lennart Meri – kui ka praeguste elanike seast – Wimberg, Veronika Kivisilla, Vladislav Koržets,“ toob Kuri mõned näited. „Väikese Illimari tänaval asub Underi ja Tuglase Kirjanduskeskus, mis on üks nendest Nõmme paikadest, kus lisaks koolidele ja kodudele eesti keelt au sees hoitakse ja edasi arendatakse,“ lisab Kuri.

Nõmme inimeste seast leiab mitmeid väärikaid kirjanikke nii ajaloost – Marie Under, Friedebert Tuglas, president Lennart Meri – kui ka praeguste elanike seast – Wimberg, Veronika Kivisilla, Vladislav Koržets.

Emakeelepäev meenutab, et eesti keele puhtus ning püsimajäämine sõltub eesti keele kandjatest ja kasutajatest endist.

  • Emakeelepäeva tähistatakse Nõmme muuseumis kell 19.
  • Külas on nii laste kui täiskasvanute poolt armastatud luuletaja Wimberg (kodanikunimega Jaak Urmet).
  • Muusikalist vahepala pakub kitarrist ja helilooja Robert Jürjendal.

Üritus on tasuta!

Joanna Koovit Head sõnad on inimese hingele tõeline palsam. Uudiseid on igasuguseid, aga head on just need, mis panevad silma särama, annavad lootust ning kannavad sind julgelt edasi – teades, et headus on päriselt maailmas olemas!
Hea sõna muudab maailma.