1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. OLE TEADLIK I Tartu plaanib lasteaia kohatasu järgmisel aastal samaks jätta
OLE TEADLIK I Tartu plaanib lasteaia kohatasu järgmisel aastal samaks jätta

OLE TEADLIK I Tartu plaanib lasteaia kohatasu järgmisel aastal samaks jätta

Linnavalitsus esitas volikogule määruse eelnõu, mille järgi jäävad 2021. aastal lasteaedade kohatasud tänavuse aastaga samale tasemele.

Kui seni on lapsevanemad maksnud lasteaiatasu 15 protsendi ulatuses eelmise aasta riiklikust alampalgast, siis 1. jaanuarist kehtima hakkava uue määrusega tahetakse see alandada 14 protsendi peale ning kohatasu suurust arvutatakse täisosa täpsusega. Kui alampalk 2021. aastal tõuseb, siis tõuseb 2022. aastal ka lasteaia kohatasu, kuid seda väiksemas tempos kui seni.

Linnapea Urmas Klaas selgitas, et alushariduse kvaliteedi jaoks on oluline säilitada lasteaia kohatasu seotus alampalgaga ja senine praktika kinnitab selle otsuse õigsust. “Kohatasu jätmine samale tasemele on kokkulepitud koalitsioonileppes ja see lähtub soovist lasteaia kohatasu tõusu ohjata,” selgitas Klaas.

Praegu on lasetaia kohatasu 81 eurot, 2021. aastal jääb see sama suureks ning ka linna eelarvesse laekuv tulu jääb samale tasemele 2020. aasta tuluga. Seniseid kohatasu erisusi ei muudeta ja kehtima jäävad kõik soodustused peredele, kellel on mitu lasteaiakohta kasutavat last.

Eralasteaiad ja lapsehoiuteenused saavad linnalt järgmisel aastal täiendavat toetust samuti 81 eurot lapse kohta kuus tingimusel, et nende lapsevanematelt võetav tasu jääb sama suureks munitsipaallasteaedade kohatasuga.

2021. aastal küsib linn lasteaia kohatasu arvestuslikult 5060 lapse eest ja sellest laekub linna eelarvesse 4 118 600 eurot.

Head Uudised GoodNews