1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Oluline samm! Esimene Ülemiste City suurettevõte võttis loodussõbralikud toidukarbid kasutusele
Oluline samm! Esimene Ülemiste City suurettevõte võttis loodussõbralikud toidukarbid kasutusele

Oluline samm! Esimene Ülemiste City suurettevõte võttis loodussõbralikud toidukarbid kasutusele

Ülemiste City teatas, et loobub terves 10 000 töötajaga linnakus ühekordsetest tavalistest plastnõudest ning võtab kasutusele taaskasutatavad toidukarbid. Täna said esimesed loodussõbralikud toidukarbid kätte projekti ühe algataja, Tele2 töötajad.

Tele2 personalidirektori Helena Everti sõnul tekkis idee lõpetada ühekordsete toidukarpide kasutamine iga päev plastiga täituvaid prügikaste vaadates. “Toit ei maitse hästi kui see tuleb nii silmnähtavalt maailma ressursside ja looduse arvelt,” ütles Evert.

“Seega töötasime koos Ülemiste Cityga välja toidukarbid, mis hoiavad ainuüksi meie ettevõttes iga kuu tuhandeid plastikkarpe kokku. Kogu linnaku mastaabis on mahud tulevikus muidugi märksa suuremad,” lisas Evert.

“Ettevõtted saavad ise igapäevase prügi peatamiseks palju ära teha. Näiteks toetada töötajatele taaskasutatavate toidukarpide soetamist. Samuti loobuda ise kontorites plastikust kohvitopside ning nugade-kahvlite kasutamisest, nagu Tele2 on seda teinud,” sõnas Evert.

Ülemiste City teatas sel nädalal, et loobub juunist oma toidukohtades ja aasta lõpuks ka kohalikus Selveris lõplikult tavalistest keskkonnaohtlikest ühekordsetest plastnõudest. Asendusena on võimalik kasutada taaskasutatud materjalist või biolagunevaid toidunõusid ning Ülemiste City ühtseid toidukarpe.

Head Uudised GoodNews