1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. LIIGU LOODUSES I RMK uue rakenduse abil muutub looduses liikumine lihtsamaks
LIIGU LOODUSES I RMK uue rakenduse abil muutub looduses liikumine lihtsamaks

LIIGU LOODUSES I RMK uue rakenduse abil muutub looduses liikumine lihtsamaks

Alates tänasest on kõikidel loodushuvilistel võimalus alla laadida RMK uus mobiilirakendus, mille abil muutub looduses liikumine ja selle planeerimine lihtsamaks. Uue rakenduse abil saavad looduses liikujad asjakohast infot lähimate matkaradade, telkimisvõimaluste, lõkkekohtade ja teiste RMK külastusobjektide kohta.

 

RMK loodusteabe teemajuhi Kaidi Jõesalu sõnul on uus rakendus loodud just mõeldes looduses liikujate vajadustele. “RMK on Eestis peamine tähistatud matkaradade looja ja sellega seoses on meie kohustus tagada inimestele matkamisvõimaluste kohta käiva info lihtne kättesaadavus. Kuna tänane maailm on liikunud tugevalt arvutitest mobiili, siis oli aeg ka RMK-l olla kohal seal, kus on inimene – mobiilis,” selgitab Jõesalu uue rakenduse loomise tagamaid. Olulise aspektina toob Jõesalu esile kasutajamugavuse. “Kui Eestis puhkamine tehakse inimesele lihtsamaks, siis ehk valitakse teinekord lennureisi asemel hoopis kohalike puhkamisvõimalustega tutvumine. See omakorda säästab keskkonda ja võimaldab inimestel lähemalt tutvuda kodumaa loodusega,” lisas Jõesalu.

Uues rakenduses ongi kokku pandud oluline info, mida looduses liikuja võiks vajada. Rakendusest leiab RMK matkatee ja matkaradade rajajooned, kõigi RMK külastusobjektide asukohad, kohale sõitmise juhised, varustatuse ja fotod. Samuti võimaldab rakendus läbi kasutaja asukoha positsioneerimise leida inimesele kõige lähemad objektid. Kui tahta otsida RMK objekte mingite kindlate piirkondade lõikes, siis ka see võimalus on olemas. Suureks boonuseks on rakenduse aluskaardina kasutatav Maa-ameti kaart, mille abil leiab loodusest üles ka kõige pisemad teed ja rajad.

Kuna looduses liikumine kogub üha populaarsust, on oluline tagada matkaradadel liikujate turvalisus ja vähendada nende eksimisvõimalust. Uues rakenduses kuvatavate matkaradade rajajoonte abil on võimalik matkal olles oma liikumistrajektooril silma peal hoida ja veenduda, et valitud tee viib soovitud kohta. “Kui raja märgistus metsateel liikudes silmist kaob, on rakenduses oleva kaardi alusel lihtne end tagasi õigele teele juhatada,” kinnitab Jõesalu.

RMK uus rakendus „RMK Loodusega koos“ on kasutatav eesti, vene ja inglise keeles nii iOS kui ka Android tarkvaral töötavates seadmetes. Rakenduse on välja töötanud IT- ja äriteenuseid pakkuv ettevõte CGI Eesti.

Head Uudised GoodNews