1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Ööistungite esimesed viljad: koolilõuna toetust suurendav seaduseelnõu läbis esimese lugemise
Ööistungite esimesed viljad: koolilõuna toetust suurendav seaduseelnõu läbis esimese lugemise

Ööistungite esimesed viljad: koolilõuna toetust suurendav seaduseelnõu läbis esimese lugemise

Mailis-RepsTänasel Riigikogu istungil läbis esimese lugemise Keskerakonna fraktsiooni algatatud seadusmuudatus, mis suurendaks koolilõuna toetuse tänaselt 0,78 eurolt ühe euroni. Parlamendi kultuurikomisjoni liikme Mailis Repsi sõnul on tegemist opositsiooni töövõiduga, mis tagab edaspidi lastele täisväärtuslikumad söögikorrad.

„Olgugi et juhtivkomisjoni otsus oli meie seadusmuudatus esimesel lugemisel tagasi lükata, suutsime siiski eelnõu menetlusse jätta. Võib öelda, et meil õnnestus ööistungitega nii mõnelgi koalitsiooniliikmel südametunnistus kasvatada. Tegemist on ka ainuõige otsusega, sest on ju päevselge, et tänane toetuseks ettenähtud summa ei taga juba ammu täisväärtuslikku söögikorda. Mul on hea meel, et oleme viimaks sammumas õiges suunas,“ rääkis endine haridusminister Mailis Reps.

Vastavalt Vabariigi Valitsuse määrustele on üldhariduskoolides ja kutseõppeasutustes koolilõuna arvestuslik maksumus 0,78 eurot ühe õpilase kohta õppepäevas. Keskerakonna ettepaneku kohaselt kasvaks antud toetus 22 sendi võrra, ehk uueks toetuse määraks saaks edaspidi 1 euro.

„Koolikokad teevad täna tõelist imet, võludes ettenähtud 78 eurosendi eest välja väga head lõunaportsud. Kuid ka nende võimetel on piirid. Teadupärast pakutakse nüüd ka gümnaasiumiõpilastele riigi poolt tagatud koolilõunat ning on raske uskuda, et näiteks teismelised kiirelt kasvavad noored mehed 78 sendi eest korralikult söönuks saavad. Valitsuse prioriteedid on küll üsna tihti paigast ära, kuid on aeg mõista, et me peame tagama lastele parimad võimalikud tingimused. Täna maksab enamik omavalitsusi omalt poolt koolilõuna toetusele juurde, kuid riigi suurem abi on ainult tervitatav. Ma loodan, et meie seaduseelnõu ei jää pikalt komisjoni esimehe sahtlisse kopitama ja muutub juba peagi seaduseks,“ lõpetas Mailis Reps.

Head Uudised GoodNews