1. Avaleht
  2. Haridus
  3. ÕPI PARIMATE KÄE ALL I Ewert Sundja ja Karl Sirelpuu hakkavad juhendama Otsakooli õpilasi
ÕPI PARIMATE KÄE ALL I Ewert Sundja ja Karl Sirelpuu hakkavad juhendama Otsakooli õpilasi

ÕPI PARIMATE KÄE ALL I Ewert Sundja ja Karl Sirelpuu hakkavad juhendama Otsakooli õpilasi

Sel sügisel liituvad Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli õppejõududega mitmed tuntud muusikud ja oma valdkonna praktikud nagu Ewert Sundja ja Karl Sirelpuu. Uuel õppeaastal avatakse ka kaks uut õppekava.

Eelmisel aastal Otsa koolis avatud muusikaettevõtluse spetsialisti eriala hakkab sügisest koordineerima mitmete Eesti artistide produktsioonijuht ja esindaja Karl Sirelpuu. Lisaks sellele hakkab Sirelpuu juhendama ka muusika manageerimise valikkursust.

Karl Sirelpuu on pikalt manageerinud rokkbändi Elephants From Neptune, töötanud promootorina Live Nationis nig olnud ansambli Ewert and The Two Dragons tuurimanager. Produktsioonijuhina on ta töötanud mitmete Eesti tippartistidega nagu NOËP, Trad.Attack!, Kerli jpt. Hetkel esindab Karl agendina ansambleid Ewert and The Two Dragons, Miljardid, Gram-Of-Fun, Rasmus Rändvee, Iiris ning Ariadne.

„Kui muusikaettevõtluse eriala sai kokku pandud ja esimesel aastal ka koordineeritud Virgo Sillamaa ja Marii Reimanni toel Music Estoniast, siis uuel õppeaastal hakkab nii eriala kui ka managmenti valikkursust vedama väga suure praktilise kogemusega Karl Sirelpuu. Mul on väga hea meel, et Karl koos teiste tuntud muusikute ja produtsentidega peavad vajalikuks seista meie valdkonna tuleviku eest ja anda oma oluline panus kasvava põlvkonna arengusse,“ ütles Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli direktor Ivo Lille.

“Usun, et muusikaettevõtluses tegutsevate inimeste üks peamisi soove on tuua sektorisse uusi ja andekaid noori. Võimalus anda edasi enda igapäeva töö kõrvalt ka inspiratsiooni, teadmisi ja praktilisi kogemusi on nii mulle endale kui ka loodetavasti õpilastele huvitav ning hariv. Lisaks on väga tervitatav Otsa kooli juhtkonna soov valmistada ette lisaks suurepärastele interpreetidele ka professionaalseid ning tugevaid muusikaettevõtjaid,” ütles Karl Sirelpuu.

Eelmisel aastal startinud muusikaprodutsendi õppekava koordineerimist ja õpetamist jätkab ka uuel õppeaastal muusikaprodutsent ning laulukirjutaja Taavi Paomets artistinimega Avoid Dave. Selle õppekava raames toimub ka laulukirjutamise kursus, mille juhendaja Ewert Sundja on lisaks laulmisele keskendunud ka laulukirjutamisele.

Ewert Sundja ütles, et sellise põnevusega pole ta pikka aega sügist oodanud: „Usun, et suudan loomingulise vabaduse ja akadeemilisuse vahel mõnusa kompromissi leida. Septembris näeme!“

„Meie kooli õppekavad, -meetodid, -materjalid ja loomulikult ka õpetajad peavad alati käima ühte sammu valdkonna arenguga. Üks eeldus selleks on praktikute kutsumine tagasi kooli, et noortele muusikutele kogutud teadmisi jagada. Tänu uutele erialadele ja õppejõududele tõotab uus õppeaasta väga põnevaks kujuneda,“ ütles Lille.

Sügisel avab kool ka ansamblijuhendaja jätkuõppekava, mida hakkab koordineerima Otsakooli pikaaegne õpetaja ja tunnustatud löökpillimängija Toomas Rull. Samuti avame täiesti uuena jätkuõppe 5. taseme koorijuhtimise eriala, mida asub koordineerima Otsakoolis juba pikalt töötanud koorijuht ja pedagoog Heli Jürgenson.

Georg Otsa nimeline Tallinna Muusikakool on 100-aastase ajalooga keskastme muusikaõppeasutus, kus valmistatakse ette elukutselisi muusikuid ja muusikavaldkonna spetsialiste. Anname haridust interpreedi, rütmimuusiku, koorijuhi, muusikateoreetiku, komponisti, klaverihäälestaja-tehniku, instrumendiõpetaja, helindaja ja muusikaettevõtluse spetsialisti õppekavadel. Meie koolis on õppinud väga palju tuntud muusikuid, sh Arvo Pärt, Veljo Tormis, Neeme ja Paavo Järvi, Eri Klas, Olav Ehala, Erkki-Sven Tüür, Mikk Targo, Heini Vaikmaa, Koit Toome, Raivo Tafenau, Kaire Vilgats, Inga Tislar jpt.

Meie eesmärk on katta suuremat osa muusikavaldkonna toimimiseks vajalikest oskustest ja pädevustest toetades õpilasi õpiteekonna ja elu mõtestamisel ning isiksuse arengul, lähtudes selles kogukonna printsiibist. 

Head Uudised GoodNews