1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. OSALE KONKURSIL I Õpilaste muusikakonkurss „Tallinna talent“ annab 20-le noorele toeka stipendiumi
OSALE KONKURSIL I Õpilaste muusikakonkurss „Tallinna talent“ annab 20-le noorele toeka stipendiumi

OSALE KONKURSIL I Õpilaste muusikakonkurss „Tallinna talent“ annab 20-le noorele toeka stipendiumi

„Tallinna talendi“ eesmärk on märgata ja innustada pealinna muusikaandega õpilasi. Kahekümnele parimale osalejale saab osaks võidutiitel ja ühekordne 1000-eurone stipendium, mida saab kasutada edasiseks arenguks muusikavaldkonnas.

Foto: Shutterstock.com

Registreeruma oodatakse kõiki Tallinna üldharidus- ja huvikoolide õpilasi, kelle vanus jääb vahemikku 7-19 aastat. Registreerimisankeet tuleb täita õpilase juhendajal või haridusasutuse esindajal ning ankeedi esitamise lõpptähtaega pikendatakse 27. veebruarini 2022.

Konkursi peakorraldaja, Tallinna Haridusameti vanemspetsialisti Maire Vaske sõnul andis eelmise aasta kogemus konkursi laureaatidele nähtavalt indu ja hoogu juurde. „Aasta tagasi algatatud konkurss näitas, et Tallinna noorte muusikute tase on äärmiselt kõrge ja nii juhendajate kui muusikaõpilaste huvi oma valdkonna vastu paistab kaugele. Meil on suur rõõm eelkõige selle üle, et mullustel laureaatidel on peale konkurssi läinud muusikamaastikul tõeliselt hästi – paljusid neist on saatnud edu teistelgi konkurssidel, neid on palutud kõrgetasemelistel puhkudel esinema ja nad on saanud stipendiumi toel osaleda mainekatel kursustel või hankida vajalikke instrumente,“ rääkis Vaske.

Konkurss toimub solistidele ja ansamblitele kahes kategoorias: vokaalmuusika ja instrumentaalmuusika, mõlemas saab teha valiku klassika, levi- ja rahvamuusika ning improvisatsiooni vahel. Konkursi eripäraks on, et improvisatsiooni valinud osalejale antakse võimalus kasutada esinemisel ühte konkursi korraldaja poolt väljapakutud lindistust „Tallinna häälega“.

Foto: Shutterstock.com

Konkurss korraldatakse kahes voorus: videovoor ja lavavoor. Teise vooru pääsenud õpilased selgitab välja žürii koosseisus Henry-David Varema, Maarja Soomre, Indrek Vau, Helen Lokuta, Priit Pajusaar ja Hanna-Liina Võsa. Kitsendusena on lisatud konkursi tingimustesse klausel, mille kohaselt ei saa konkursil osaleda õpilased samas vanusegrupis, milles nad eelneval aastal Tallinna talendi tiitliga pärjati.

„Tallinna talendi“ konkurss kulmineerub 15. mail piduliku lõppkontserdiga Estonia kontserdisaalis, kus kahtkümmet parimat konkursil osalejat pärjatakse 1000-eurose ühekordse stipendiumiga, mis on suunatud osalemiseks konkurssidel, meistriklassides ja koolitustel nii Eestis kui välismaal või muusikariista soetamiseks.

Konkursi korraldamist koordineerib Tallinna Haridusamet. Lisainfot konkursi korralduse kohta leiab siit.

Head Uudised GoodNews